Eskişehir, İzmir, Muğla ve diğer illerdeki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformları, Manisa'da faaliyet gösteren bir fabrika şirketinin genel müdürü tarafından tacize uğradığı iddia edilen Zuhal Güneş'in başlattığı taciz nöbetine destek verdi. Taciz Nöbetinin 11'inci gününde olan Zuhal Güneş'e Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlardan destek gelmeye devam ediyor. Ailesi ile birlikte her gün fabrika önüne gelen Güneş ise haklı olduğunu söylediği bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

MANİSA'DA çalıştığı şirketin müdürü tarafından tacize uğradığı için işinden ayrılmak zorunda bırakılan ve hakkını aramak için her gün işten çıkarıldığı fabrika önünde taciz nöbeti tutan Zuhal Güneş'e Türkiye'nin her ilinden destek gelmeye devam ediyor. Kadınlar, ‘İş yerinde tacize sessiz kalmıyoruz', ‘Susmayacağız', ‘Asla yalnız yürümeyeceksin' yazılı pankartlar eşliğinde Zuhal Güneş'e olan desteklerini sunarken, bir yandan da kendi şehirlerinde çalışan kadınların iş hayatlarında maruz kaldıkları cinsel saldırılara karşı da tek ses oluyor.

Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ‘İş yerinde tacize sessiz kalmıyoruz' yazılı pankartlarla bir video hazırlayarak, taciz nöbetinin 11'inci günündeki Zuhal Güneş'i selamladı. Güneş'e destek olmak amacıyla 15 Nisan Cuma günü Eskişehir'de toplanacaklarını belirten kadınlar, Güneş'in haklı mücadelesinde yanında olduklarını belirtti.

Zuhal Güneş'in başlattığı taciz nöbetine bir destek de İzmir ve Muğla'dan geldi. 15 Nisan Cuma günü saat: 18.30'da İzmir'in Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile 16 Nisan Cumartesi günü saat: 19.30'da Muğla Sınırsızlık Meydan'ında toplanacak kadınlar, hem iş yerlerinde yaşanan taciz olaylarını protesto edecek hem de Manisa'da başlatılan taciz nöbetine desteklerini sunacak. İş yerlerinde yaşanan taciz olaylarına karşı Manisa'da başlayan kadın mücadelesi tüm yurda yayılmaya devam ediyor.




Haber: Eren Ekinci



Editör: TE Bilişim