Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 19 Eylül Pazar günü dokuzuncu yılında yaklaşık 30 ülkede ve yaklaşık 155 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek.  Manisa’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 19 Eylül’de saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. 

Manisa Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Özlem Şahin, yaptığı açıklamada herkesi bisiklet turuna davet etti. 2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl 9’uncu etkinliğiyle tüm kadınları bisikletleriyle birlikte buluşma noktalarına davet ediyor. 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Özlem Şahin, sosyal medya hesaplarından ‘kadınların görünür olması’ adına düzenlenen tur için açıklamalarda bulundu.

Şahin sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Manisa Süslüleri; Bu tur hepimizin turu. Tüm Manisa'nın turu. Manisa'da bu turdan haberi olmayan, ulaşamadığımız o kadar çok kadın var ki. Benim gönüllü olarak (aktivistliğini) organizesini yaptığım bu etkinlik için imkanlarım kısıtlı. Sosyal mecradan sizlere ve tanıdıklarınıza ulaşmaya çalışıyorum. Sadece benim ve bir kaç arkadaşımın paylaşımları ve bireysel çabaları ile etkinliği duyurmaya çalışıyoruz. Bu tur için valilik ve emniyetten izinlerimi aldım. Büyükşehir Belediyesinden de ses yayın cihazı istedim. Öztürk Bisiklet afişlerimizi çoğaltma ve teknik destek konusunda talip oldu. Bir kaç fotoğrafçı arkadaşımız yanımızda olacağını belirtti. Bunlar muhteşem destekler. Kadınların görünür olması adına, kadınların yanında olunan gerçek destekler. 

Ama;

Gönül isterdi ki;  patencilere kaykaycılara da turumuzu duyuralım. Ardımızdan gelsinler.

Gönül isterdi ki; Manisa radyoları ve TV kanalları etkinlik için çağrıda bulunsun.

Gönül isterdi ki; bir dans okulu çıkıp" biz de etkinliğinizin finalinde sizleri coşturalım" desin.

Gönül isterdi ki; Şehrimizin müzisyenleri kısa bir konserle bizi evlerimize uğurlasın.

Gönül isterdi ki; Manisa daki tüm mevki makam sahibi yetkili büyüklerimiz prokotol beklentisi olmadan ve siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp yanımızda pedallasın.

Gönül isterdi ki; Bu turun amacı için tüm kadınlar sorumluluk hissederek etkinliğimizi paylaşsın ki tüm kadınlar çıkıp çıkıp gelebilsin bu ücret ve kayıt gerektirmeyen tura.

Gelebilecek olanlar; 19 Eylül günü saat 16.15 den itibaren Cumhuriyet Meydanında olmayı planlıyor ve saat tam 17.00 da basın açıklaması ile turu başlatacağımızı bildiriyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim