KULA Halk Eğitim Merkezi'nin Salihli İş-Kur ile ortaklaşa başlattığı Sürü Yönetimi Kursu, uygulamalı olarak devam ediyor.
Kula Halk Eğitim Merkezi ve Salihli İş-Kur tarafından başlatılan sürü yönetimi kursuna katılan 11 kursiyerin, Halk Eğitim Merkezindeki eğitimlerini tamamlamalarının ardından uygulama eğitimine geçildi. Narıncalı Pıtrak Mahallesinde küçükbaş hayvanlar üzerinde uygulama eğitimi alan kursiyerler, 15 günlük eğitimin tamamlanması ile sınava girecekler. Sınav sonuçlarına göre başarı sağlayan kursiyerlere, başarı belgesi ile sürü yönetmeliği belgesi verilecek.
Kursiyerler ile birlikte uygulama eğitimine katılan Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Özkan, "Salihli İş-Kur ile ortaklaşa başlattığımız sürü yönetimi kursumuzun ders eğitimlerini tamamladık. Kursumuza katılan kursiyerlerimiz ile birlikte uygulama eğitimine geçtik. Küçükbaş hayvanlar üzerinde uygulama kursiyerlerimiz, Kula İlçe Tarım Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim Kamil Soyuer tarafından küçükbaş hayvanların yakalanabileceği hastalıklar ve dam sağlığı konusunda bilgilendirildi. Uygulama eğitimi de tamamlandıktan sonra kursiyerlerimiz sınava girecekler ve sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize başarı belgeleri verilecek." dedi.
Büyükbaş hayvanlar üzerinde de yoğun talep olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Özkan, büyükbaş hayvanların sürü yönetimi kursu için de gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim