Öğretmenin derste Kadir Mısırlıoğlu’nu övdüğü, öğrencilerin karşı çıkması üzerine liseli gençlere hitaben "Atatürk'e p.ç demişse demiş ne var bunda" diye yanıt verdiği iddia edilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Atamıza aleni hakaret edilmiştir. Olay, 8 yürekli liseli evladımızın duruma isyan ederek okul müdürüne olayı intikal ettirmesi ile açığa çıkmıştır. Ancak okul müdürünün tüm duyarlılığına rağmen ilçe milli eğitim müdürlüğü valilikten müfettiş isteyeceğine, Soma'dan başka bir okuldan muhakkik atamıştır. Böylece bizlerde bu vahim olayın örtbas edileceği kanısı oluşmuştur. İlk sözümüz sanadır Atatürk düşmanı öğretmen müsveddesi M.E.B. Bu ülkenin kurucusuna ettiğin küfrün bedelini ağır ödeyeceksin. Seni Türkiye tanıyacak M.E.B. beyefendi, Mustafa Kemalin askerleri ensendeler unutma. İkinci olarak başta sayın Soma Kaymakamımız olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, öğretmenliğin yüz karası bu adama gerekli cezayı vermek üzere göreve davet ediyoruz. Üçüncü olarak da olayın üstüne giderek öğretmen aleyhinde kimseden korkmadan ifade veren liseli öğrencilere ve olayı kapatmak yerine soruşturma açılmasını talep eden okul müdürüne ; Vatan, Millet, bayrak ve Mustafa Kemal Atatürk adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz.

Bu çirkin olayın Soma adına takipçisi olacağımızı, A.D.D. Soma yönetim kurulu olarak 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Soma Cumhuriyet Başsavcılığına ilgili hakkında "Atatürk'e hakaretten" suç duyurunda bulunacağımızı yine öncelikle tüm gelişmelerden genel merkezimizi ve ulusal basını haberdar edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim