Manisa’nın Soma ve Kırkağaç ilçelerinde doğal gaz ateşi, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni kapsamında yakıldı. Turgutalp Mahallesi’nde koronavirüs önlemleri çerçevesinde düzenlenen açılış programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Manisa Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Manisa AK Parti Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Belediye Başkanı Ali Tulup, Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle az sayıda vatandaş katıldı. Törene video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soma ve Kırkağaç’taki vatandaşların da artık doğal gazın konforundan ve temizliğinden yararlanabileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuşmasında “Bugün nüfusumuzun yüzde 65’i doğal gaz konforundan istifade ediyor, yüzde 81’i ise doğal gaza ulaşmış durumda. Somalı ve Kırkağaçlı vatandaşlarımız da bundan sonra doğal gazın rahatlığından faydalanacaklar. İki ilçemizde kurduğumuz doğal gaz dağıtım şebekemiz, abone alımına hazır duruma geldi. İnşallah en kısa zamanda Soma ve Kırkağaç’ta doğal gaz kullanımı yaygınlaşmaya başlayacak” ifadelerini kullandı. Dönmez törenin ardından, Turgutalp Mahallesi'nde yaşayan Fatma-Nazım Şentürk çiftinin evini ziyaret ederek doğal gaz ateşinde demlenen ilk çayı içti.

BAĞLANTI BEDELİNDE 10 TAKSİT FIRSATI

Doğal gaz hem temiz, hem kullanımı kolay, hem de ekonomik bir enerji kaynağı olarak önemli fırsatlar sunuyor. Mutfakta doğal gaz kullanımı sadece 16 ayda maliyetini karşılıyor ve ‘tüp bitti’ derdine son vermesi ve mutfakta yer kaplamamasıyla büyük konfor sağlıyor. Mutfakta pişirme ve banyoda sıcak su amacıyla, tüp yerine doğal gaz tercih edilmesiyle 5 kat tasarruf sağlanıyor; doğal gaz ithal kömürle karşılaştırıldığında ise iki kat daha ucuz olmasıyla aile bütçesini koruyor. Kömür - mazot gibi yakıtlarla ısınan merkezi sistemli binalar, sadece kazan dairesinde yapılacak dönüşüm sayesinde, dairelerde tadilata gerek kalmadan, merkezi sistemle ısınmanın konforunu doğal gazla yaşayarak, odun - kömür taşınması, depolanması ile kül ve baca temizliği gibi zahmetlerden de hemen kurtulabiliyor.

Aksa Doğalgaz, doğa dostu, konforlu ve ekonomik enerji kaynağı doğal gazlı hayata geçmek isteyenlere şubat ayının sonuna kadar bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı sunuyor. Manisalı vatandaşlar, ister mutfakta, isterlerse evlerinin her yerinde kullanabilecekleri doğal gaz aboneliklerini başlatmak için www.aksadogalgaz.com.tr adresini ziyaret ederek ya da 444 4 187 numaralı telefondan gerekli işlemler hakkında bilgi alabiliyor.

AKSA DOĞALGAZ HAKKINDA

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 188 ilçe ve beldede yaklaşık 15,7 milyon nüfus, 5,4 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz; Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda bulunmaktadır. “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla yatırımlarını Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgeleri ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim