Haber: Eren EKİNCİ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1 Kasım seçimlerinde yaşadığı oy kaybını sokaktaki vatandaşlara sorduk. Vatandaşlar ise MHP'nin en kısa sürede yeni bir genel başkan ile çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi


26'ıncı dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti tarihindeki en fazla oyu alırken, 1 Kasım'ın en büyük kaybedeni MHP oldu. 7 Haziran seçimine göre en büyük seçmen kaybını MHP yaşadı. Haziranda 7.5 milyon oy alan MHP, yüzde 16.2 oy oranıyla 80 milletvekilliği kazanmıştı. 1 Kasım'da ise MHP yaklaşık 1.9 milyon oy kaybıyla yüzde 12'ye geriledi. Bu kayıp, MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısını da 80'den 41'e düşürdü. Manisalılar bu düşüşün sorumlusu olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi gördü.

"MHP'YE OY VERDİĞİM İÇİN PİŞMANIM"
65 yaşındaki Nurullah Demirşah, MHP'li seçmenin oylarının AK Parti'ye yönelmesini kabul edemediğini belirterek, Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini savundu. Demirşah, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Biz de MHP'ye oy verdik. Ama oylar MHP'den AK Parti'ye kaçtı. Biz MHP'liler olarak bu durumu kabullenemiyoruz. Az kalsın barajın altında kalıyorduk. Vatandaş dürüstlük ister. Böyle politika olmaz. Biz sürekli sokakta bu konuları tartışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi için geçmişte koşmuş, kan ve gözyaşı dökmüş arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık yapıldığına inanıyorum. Ben MHP'ye oy verdiğim için pişmanım. İnanmadığım bir genel başkana oyumu attım. MHP'nin kendisini yenilemesi lazım. Genel Başkan Devlet Bahçeli istifa etmeli. Kendisine artık kimsenin güveni kalmadı. Meral Akşener'in MHP'yi daha iyi yöneteceğine inanıyorum."

"MHP TEZ ZAMANDA SİLKELENİP KENDİNE GELMELİ"
61 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Kemal Demir ise Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım'daki seçim sonuçları dolayısıyla utandığını belirterek şu şekilde konuştu: "Ben MHP'ye 40 senedir hizmet verdim. 40 seneni karşılığında ben bu sonuç ile mi karşılaşmalıydım. Ben bu durumu kabul etmiyorum. Ben halk olarak, seçmen olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevini devretmesi taraftarıyım. Ben sana oy vermişim, benim meclisteki temsilcim sensin, ama her şeye hayır diyorsun. Ben hayır demezken sen neden çıkıp her şeye hayır diyorsun? Ben 1974 yılında Kıbrıs Harekatında yaralanan bir gazi olarak, MHP'nin şu anki halinden utanıyorum. Bu parti tez zamanda silkelenip kendine gelmeli. "
Editör: TE Bilişim