Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ülkemizi de olumsuz etkiliyor. Hastalığın en az zararla atlatılması için yetkililer gerekli önlemleri alırken, bu kapsamda lokantaların da masa ve sandalye bulundurmaları yasaklandı, sadece evlere servis yapmalarına izin veriliyor.

Bu durumdan en çok etkilenenlerden olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı mama desteği projesi başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemizi de derinden etkileyen koronavirüs salgını insanları olduğu gibi can dostlarımızı da etkiledi. Lokantaların kapatılması ve sadece evlere servis yapmasına izin verilmesiyle birlikte can dostlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor. Biz de 23 Mart itibariyle ‘Onları unutmuyoruz’ adı altında bir proje başlattık. Sokak hayvanlarımıza, kentin çeşitli yerlerinde mama dağıtıyoruz. Kampanyamıza da destek bekliyoruz. Herhangi bir maddi beklentimiz yok. Amacımız sokak hayvanlarının aç kalmaması. Bu nedenle mama desteği bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim