Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirlerden bazıları, dün akşam saat 20.00'den itibari ile başladı.

Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan koronavirüs kapsamındaki tedbirler, bugün saat 20.00'de sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla devam edecek.

HAREKETLİLİK AZALDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alışveriş yerleri, market, restoran, berber gibi iş yerlerine dün akşam saat 20.00 ile bugün saat 10.00 arasında kısıtlama getirildi. Ayrıca ülke genelinde de hafta sonları saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu akşam başlayacak olan kısıtlama öncesi Manisa’daki meydanlar ve sokaklarda insan hareketliliğinin azaldığı görüldü.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

“Ağır hasta sayısı 4 ayda 8 kat arttı. Bir gündeki yeni hasta sayımız, 5.000’in üzerinde. Dünkü can kaybımız, 141. Mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, zorunlu tedbirlere kendi tercihimizi eklemeliyiz. En iyi tedbir evimizdir. Mecburiyet yoksa dışarı çıkmayın.”

AVM, RESTORAN

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, saat 20.00 itibari ile kapandı. Bu yerler bugünden itibaren her gün 10.00-20.00 saatlerinde hizmete açık olacak.

AVM içindekiler dahil restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri de 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya "gel­-al" şeklinde hizmet veriyor.

KAHVEHANE, KIRAATHANE

Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalacak.

Editör: TE Bilişim