Manisa'da tütün satışı yapan dükkanların sayısı son sigara zammından sonra giderek arttı. Hükümet sigara kullanımını azaltmak amacıyla sigaralara zam uyguladı fakat bu durum tütün satışı yapan yeni ticarethanelerin doğmasına neden oldu. 


SİGARA fiyatlarına zam gelmesi ile beraber sigara tiryakileri açıkta satışı yapılan tütünlere yöneldi. Gün geçtikçe sayıları artan Tütün dükkanları yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Manisa'nın çeşitli noktalarında ‘Tütüncü' Tütün Shop', ‘Tütün Market', ‘Tütün Store', ‘Tütüncü', ‘Adıyaman Tütünü' adı altında birçok tütün satışı yapan dükkan açıldı.


SİGARA TİRYAKİLERİ UCUZ TÜTÜNE YÖNELDİ
2016 yılının Ocak ayında alkollü içkiler ve tütün ürünlerinde uygulanan ÖTV'de artışa gidildi. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanması ile beraber sigara fiyatlarında da artış meydana geldi. Kararın üzerinden 3 ay geçtikten sonra sigara tiryakileri, fiyatı daha ucuz olan toptan tütün satışlarına yöneldi. Bu yönelim Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Manisa'da da yeni bir sektörün doğmasına neden oldu. 


YETKİLİLER ‘YASAK' DEDİ
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu ise yaptığı açıklamalarda yaprak tütünün, tütün mamulü (sigara, sarmalık kıyılmış tütün vb.) veya herhangi bir ürün gibi piyasada perakende olarak alınıp satılmasının kanunen yasak olduğunu belirtirken tütün dükkanların sayısının bu kadar artması kafalarda soru işareti bıraktı.


Editör: TE Bilişim