Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla Seyitli’ye yapılacak olan güneş enerjisi santrali için proje hazırlıkları devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, santral için bu ay sonunda ihaleye çıkılacağını söyledi.

YILLIK 1 BUÇUK MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLIYOR

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisine de Güneş enerji panelleri kurulduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “1 megavat olan santralimiz, tesisimizin enerji giderinin yüzde 30’unu karşılayacak. Projemiz sayesinde yılda 1 buçuk milyon lira enerji tasarrufu sağlayacağız” dedi.

SEYİTLİ GES DE 1 MEGAVAT CİVARI ENERJİ ÜRETECEK

Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli’de kurulacak olan GES’in de 1 megavat civarı enerji üreteceğini açıklayan Başkan Ergün, “Seyitli GES Projesinde ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Santralimiz 13 dönüm arazi üzerine kurulacak. Bu ay içerisinde inşallah ihalesine çıkacağız” ifadelerini kullandı.

11 MİLYON LİRALIK YATIRIM OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Seyitli’de yapılacak olan GES için kullanılacak 11 milyon 92 bin liralık yatırımın garanti edilmesi ve bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi talebi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim