Manisa'da 47 yıldır çiçekçilik yapan Vehbi Karaduman, Sevgililer Günü'nde hediye edilmek üzere hazırladığı çiçeklerini vitrine dizdi. Karaduman'a göre Sevgililer Günü, gelişen teknoloji ile birlikte anlamını yitirdi. Günümüzde sevgililerin birbirlerine çiçek almak yerine cep telefonlarından çiçek resmi gönderdiğini belirten Karaduman, "Çiçek bir sevgi göstergesidir, sevdiğiniz o çiçekleri kokladıkça sizi anacaktır. Cep telefonundan atılan çiçek resimlerini ne koklayabilirsiniz ne de sevebilirsiniz" diye konuştu.


YARIN 14 Şubat Sevgililer Günü. Sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, çiçekler gönderdiği özel bir gün olan 14 Şubat'ta çiçekçiler ise teknoloji mağduru olduklarını ifade etti. Manisa'da 47 yıldır çiçekçilik yapan Vehbi Karaduman, eski dönemlere oranla günümüzde çiçek satışlarında ciddi bir azalma olduğunu ifade ederek, sevgililerin artık çiçek alma yerine cep telefonlarından birbirlerine çiçek resmi yolladıklarını söyledi.

‘Çiçek bir sevgi göstergesidir' diyen Karaduman, yılda bir defa da olsa hediye olarak çiçek hediye edilebileceğini ifade ederek, "Çiçek, sevgiyi temsil eder. Atalarımız da güzel ve narin kadınlara çiçek benzetmesi yaparlarmış. Günümüzde de güzel bir kadın gördüğümüzde çiçek gibi kadın deriz. Kimi zaman bir sevgi göstergesi kimi zaman da bir hediye olan çiçeği senede bir defa da olsa sevdiklerimize hediye edebiliriz." diye konuştu.

Gelişen teknoloji ile birlikte çiçekçilik sektörünün kan kaybettiğine değinen Karaduman, "Havalar yağmurlu olduğu için 14 Şubat'ta satışlarımızda çok ciddi bir artış beklemiyoruz. Ama yine adet yerini bulsun diye vitrinlerimizi süsledik ve sevgililere hizmet etmek amacıyla çiçeklerimizi hazırladık. Biz bu işi 47 yıldır yapıyoruz. Ama şunu söyleyebilirim zaman geçtikçe 14 Şubat Sevgililer Günü de anlamını biraz yitirdi. Geçmişte yaşanan büyük aşklar günümüzde yaşanmıyor. Eskiden sevgilisine çiçek hediye edenler, şimdi cep telefonlarından birbirlerine çiçek yolluyorlar. Öpüp koklayamadığın, eline alamadığın çiçeğin bir anlamı olur mu hiç?" ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim