Perşembe Pazarı’nda yapılan denetimler sonrasında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Vaka sayılarında bir artış var. Tedbirler, kararlar bizim canımız, sevdiklerimizin sağlığı ve canı için alınıyor. Bu yüzden de kurallara büyük bir özenle riayet edelim, birebir harfiyen uyalım. Allah tüm dünyayı, insanlığı bu salgın hastalıktan kurtarsın.” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ülkemiz geneli ve Manisa özelinde vaka saylarında yaşanan artışlar, yetkilileri harekete geçirdi. Ülke genelinde ardı ardına yapılan kapsamlı denetimler kapsamında Şehzadeler ilçesinde de çarşı pazar yetkililerce denetlendi. İlk olarak, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, ilçe sağlık ve emniyet görevlilerinin de katılımıyla ilçenin en büyük pazarı olan Perşembe Pazarı’nda denetim yapıldı. Kaymakam Çaykara, Başkan Çelik ve beraberlerindeki görevliler Perşembe Pazarı’nda yaptıkları denetim sırasında esnafları ziyaret ederek, yeni normal dönemin gerekliliği olan kuralları bir kez daha hatırlatarak, kurallara uymaları çağrısında bulundular.

“MASKE VİRÜSTEN VE CEZADAN KORUR”

Denetimler sonrası bir açıklama yapan Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara şöyle konuştu; “Bugünkü genel denetimler kapsamında Pazar yelerimizi bir gözden geçirmek istedik. Özellikle son zamanlarda bazı esnaflarımızda maske kullanımı konusunda konsantre eksikliği olduğu yönünde ihbarlar geliyordu. Bu çerçevede baktık. Genel itibari ile bu noktada vatandaşlarımızın belli bir duyarlılık seviyesine ulaştığını gördük. Maske virüsten ve cezadan koruduğu için maskeyle ilgili hassasiyeti uzun süre korumak istiyoruz. Pazarlarımızda hem zabıtalarımızın hem de güvenlik güçlerimizin denetimleri sürecek. Maske konusundaki konsantremizi sürekli hale getirmeliyiz. İlçemizde ve ilimizde tehditte bir artışın kendini göstermesi söz konusu. Vatandaşlarımız duyarlı. İhlallerin fotoğrafını çekip gönderiyor. Biz de anında müdahale ediyoruz. Ceza konusunda artık uyarı yok uygulama var. Maske ihlali yapan da cezasına katlanmak zorunda.”

“KURALLARA BÜYÜK BİR ÖZENLE RİAYET EDELİM”

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve insanlığı tehdit eden koronavirüsle mücadele içerisinde olduğumuzu anımsatan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de şöyle konuştu; “Vaka sayılarında bir artış var. Alınan bütün tedbirler yapılan bütün denetimler halkımızın sağlığı ve can güvenliği için yapılmaktadır. Alınan karar ve tedbirleri tüm vatandaşlarımız birebir harfiyle uygulamalı. Kararlar bizim canımız, sevdiklerimizin sağlığı ve canı için alınıyor. Bu yüzden de kurallara büyük bir özenle riayet edelim. Belediye olarak ilk günden beri çalışmalarımızı sürdürüyor, denetimlerimizi yapıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Allah tüm dünyayı, insanlığı bu salgın hastalıktan kurtarsın.” Denetimler kapsamında yetkililer daha sonra bölgedeki diğer esnafları denetledi.

Editör: TE Bilişim