Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuşmacı olduğu konferansın sonunda Yarhasanlar Mahallesinde bulunan ve Medine Müdafii Fahreddin Paşa Parkı adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi. 

  Şehzadeler Belediyesinin Tarihi Bedesten Nikah Salonunda düzenlediği konferansta Medine Müdafii Fahreddin Paşa’nın hayatı ve Medine müdafaası konuşuldu. Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuşmacı olduğu konferans, Tarihi Bedesten Nikah Salonunu dolduran vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

  Düzenlenen konferansa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, belediye meclis üyeleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

  “FAHREDDİN PAŞA İSMİ MECLİSİMİZİN ORTAK KARARI OLMUŞTUR”

  Şehzadeler Belediye Meclisi olarak Medine Müdafii Fahreddin Paşa’nın isminin Şehzadeler’de bir parka verilmesinin ortak bir kararla alındığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yeni bir Belediyecilik anlayışı ile insan merkezli, hizmet odaklı, şehrimizde yaşayan insanlarımıza hayatı daha da kolay kılabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Doğumdan ölüme kadar insan hayatının her bir alanına dokunmaya, hizmet etmeye çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bugün de Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerimizin emekleri ile yapılmış olan ve projesinden mimarisine kadar tamamıyla belediyemize ait olan güzel bir parkımızın açılışı vesilesi ile bir aradayız. Burada iki önemli konu var. Bunlardan birincisi park tamamıyla belediyede çalışan mesai arkadaşlarımız tarafından yapılan, gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzel bir parkımız. İkincisi ise bugün burada bir arada olmamıza sebep olan parka verdiğimiz isimdir. Birkaç ay önce Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanının Medine Müdafii Fahreddin Paşamız ile ilgili bir açıklaması olmuştu. Bunun üzerine Şehzadeler Belediyesi olarak ilk belediye meclis toplantısında, tüm parti gruplarımızın ve bağımsız üyemizin katılımı ile oy birliği ile Yarhasanlar Mahallemizdeki Yeni Camii’nin karşısındaki bu parka ‘Medine Müdafii Fahreddin Paşa’ isminin verilmesinin kararını aldık” dedi.

  “LİDER ÜLKE TÜRKİYE İÇİN ECDADIMIZI UNUTMAMALIYIZ”

  Daha güçlü bir Türkiye’yi oluşturmak için tarihten kopmadan hareket edilmesini gerektiğini belirten Başkan Çelik, “Biz ecdadımızdan ve değerlerimizden kopmadık. Bizler büyüyecek ve güçleneceksek yarınlarda Lider Ülke Türkiye’yi inşa edeceksek bunu, bizi biz yapan değerlerimizden, medeniyet ve tarihimizden kopmadan, ecdadımızı geçmişimizi unutmadan başaracağız. İşte bu durumda, daha şurada devlet ömür bir genç ömrü kadar olmayan, hatta kimin güdümünde oldukları belli olmayan, bir takım zatların bizim şanlı ecdadımızla ilgili kem söz söylemeye hakları yoktur. Hamdolsun ki bu anlayışı Türkiye’nin dört bir yanında gördük. Türkiye’nin her tarafından caddelere, parklara ve meydanlara Fahreddin Paşa’nın ismi verildi. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim yaptığımız bu parkımızda çok güzel oldu. Vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilecekleri güzel bir park. İnşallah yenileme çalışmaları devam eden, Şehzadeler Park Projemiz, Adil Aygül Parkı ve Gençlik Parkımız da çok kısa süre içerisinde tamamlanacak ve onları da halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

  “AFRİN SAVUNMASI FAHREDDİN PAŞA İNANCIYLA YAPILIYOR”

  Zeytin Dalı Harekatında görev alan kahraman Türk ordusunun Fahreddin Paşa’nın inancıyla hareket ettiğini ifade eden Başkan Çelik şunları söyledi: “Bugün sınır ötesinde bizler yeni hizmetleri hayata geçirelim diye hayatlarını feda eden yiğitlerimizi Rabbim korusun. Bu vesile ile de Zeytin Dalı Harekatında, Afrin’de bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Dün Fahreddin Paşa Medine’de hangi inanç ve anlayışla kahramanlık destanları yazdıysa ve bugün hala hayır ve dualar ile anılıyor ise bundan hiç şüpheniz olmasın ki bugün Zeytin Dalı Harekatındaki kahramanlık destanları yazarak toprakla buluşan Mehmetçik ve güvenlik güçlerimiz de aynı anlayış, aynı inanç ve aynı ülkü ile orada duruyorlar. Rabbim hepsinde razı olsun."

  Başkan Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Medine Müdafaası yıllarında Fahreddin Paşa ve askerlerinin, Medine Müdafaası yıllarını, yaşadıkları zorluklar ile kutsal emanetlerin Türkiye’ye getiriliş sürecini anlattı. Tarihi Bedesten Nikah salonunun dolduran vatandaşlar, Tarihçi Çelik’in konferansını büyük bir ilgiyle dinledi.

  Konferansın sonrasında, protokol üyelerinin katılımı ile Şehzadeler Belediyesinin Yarhasanlar Mahallesinde yenilediği ve Medine Müdafii Fahreddin Paşa’nın ismini verdiği parkın açılışı salondan yapıldı.

Editör: TE Bilişim