Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehzadeler İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kağıt atık işçilerine destek olacaklarını belirtirken ilçe başkanı Semih Balaban da parti binasının mağdur kağıt işçilerine açık olduğunu söyledi.


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kağıt toplayıcılarından kağıt alan şirketler 140 bin liraya kadar ceza keseceği yönündeki tebligata tepkiler sürüyor. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı katı atık toplayıcılarına destek sağlayacağını sosyal medya hesaplarından attığı şu mesajla iletti: "Şehzadeler'de kimse atık toplayıcıların ekmeği ile oynayamayacak. İzin vermeyeceğiz. Gördüğünüz emekçilere söyleyin. Onlar yeteneksiz Belediyemizin yıllardır yapamadığı ayrıştırma görevini her gün başarıyorlar. Toplumun en mağdur kesimi ile uğraşırsanız karşınızda Cumhuriyet Halk Partisi'ni bulursunuz."

‘MAĞDURLARLA UĞRAŞIRSANIZ KARŞINIZDA CHP'Yİ BULURSUNUZ'

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ise konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Balaban, Türkiye'de 500 binden fazla insanın bu işle uğraştığını belirterek, kağıt işçilerine destek olacaklarının mesajını verdi. CHP olarak ezilenlerin ve mazlumların yanında olduklarını söyleyen Balaban, "Ülkemizde bu kadar çok sorun ve olumsuz tablo varken, yolsuzluklar almış başını gitmişken, hükümetin gariban, emekçi ve sağlığını hiçe sayarak çöplerden atık kağıt ya da hurda toplayan insanlara karşı yeni düzenlemeyi yürürlüğe koymak istemesine kesinlikle katılmıyoruz. Çünkü, Türkiye'de 500 binden fazla insan geçimini bu şekilde sağlıyor. Bu insanlar atık çöplerin geri dönüşümüne büyük faydalar sağlıyorlar. Kimseye de zararları yok. Geceleri utana sıkıla çöp karıştırıyorlar. Bana göre en onurlu işlerden birini yapıyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emekçilerden, ezilenlerden, mazlumlardan yana olduk. Bu da bir emek olgusudur. Bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Türkiye'de sokaklardan katı atık toplayan işçilerin olması, Türkiye'nin lehine bir durumdur. Ama ne yazık ki ülkemizde işsizlik hat safhada ve insanlar geçim kapısı olarak bu yolu tercih ediyorlar." Diye konuştu.

"ÇÖZÜM YASAKLAMAKTAN GEÇMİYOR"

Katı atık toplayıcılar arasında atanamayan öğretmenlerin de olduğuna değinen Balaban, bu işçiler sayesinde atıkların geri dönüştüğünü söyledi. İşçilerin çok önemli bir misyonu olduğunu belirten Balaban, yasaklamalara karşı olduklarının altını çizerek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kimse sağlığını hiçe sayarak gidip oradan çöpleri kurcalayıp, 3 kuruş para kazanmak amacıyla bu işleri yapmaz. Bahsini ettiğimiz bu arkadaşların günlük kazançları 30-40 lira arasında değişiyor. Yani ciddi bir kazançları yok diyebiliriz. Fakat ülkemizde atanamayan öğretmenler bile bu işi yapar hale geldiler. Biz, CHP olarak atık kağıt toplayan kağıt işçilerine destek olacağız. Çünkü hiçbir altyapısı olmadan bir karar alıp, hemen uygulamaya geçmek doğru bir bakış açısı değildir. O 500 bin kağıt işçisi ne yapacak? Toplanmayan kağıtlar ne olacak? Bu aynı zamanda milli bir servet. Çünkü gelişmiş ülkeler çöplerden çok ciddi paralar kazanmaktadır. Geri dönüşüm, dünyada çok önemli bir sektör halini aldı. Biz bunun sistematiğini oluşturmadan, tepeden inme bir yasakla insanları mağdur edemeyiz. Biz, CHP İl ve İlçe örgütlerimiz ile meclis grubumuzda bu işin takipçisiyiz. Bizce, çözüm yasaklamaktan geçmiyor. Çözüm, önce altyapıyı oluşturup, 500 bin kağıt işçisini de düşünerek yeni bir düzenleme yapmaktan geçiyor."


Haber: Eren EKİNCİ
Editör: TE Bilişim