11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren Yavuz babasını son yolculuğuna el sallayarak uğurladı. Şehit Astsubay Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz için Salihli Hamidiye Camisinde düzenlenen cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri çok sayıda vatandaş ile şehidin ailesi katıldı.
Cenaze töreni öncesinde şehit eşinin tabutuna sarılarak gözyaşları döken Birsen Yavuz, 12 yıllık eşine ağıtlar yakarak veda etti. Birsen Yavuz eşinin tabutu başında, "İki kuzumu babasız bıraktılar evlerine ateş düşsün" diyerek ağladı.
Şehidin babası Mehmet Yavuz ise, "Kimseye zararı dokunmazdı, askerlerini severdi. Askerlerini kurtardın, kendini kurtaramadın. Of İsmail of, yaktın beni İsmail'im" diyerek şehidine veda etti.
Şehidin kız kardeşi Özlem Akkaya ise, "Yaklaştırmadılar bizi abim. Biz senin düşmanın değiliz. Biz onu koruruz, yaralarını sararız. Siz onu bizim elimize teslim etmediniz. Başkalarının eline teslim ettiniz. Öpeyim abim. Küçücük ellerini, ayaklarını öpemedim abim" diyerek tabuta sarıldı.
Şehidin 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren de babasının naaşı başında gözyaşları döküp fotoğrafını öptü. Babasının naaşına dedesi ile birlikte el sallayan Mehmet Eren Yavuz'u teselli etmek aile büyüklerine düştü.
Manisa Müftüsü Sinan Cihan'ın cenaze namazını kıldırması ve helallik alınmasının ardından Jandarma Astsubay İsmail Yavuz, Kabazlı mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

ALTI AYLIKKEN ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ!
25 Temmuz günü Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un hayat hikâyesi yürek burktu.
Birsen Yavuz ile evli olan, Mehmet Eren (11) ve Ali çınar (5) isimli iki oğlu olan Jandarma Astsubay İsmail Yavuz'un şehit düşmeden önce İzmir'e tayin emrinin geldiği öğrenildi. Yavuz'un daha kundakta bebekken kan kanseri olan annesi Melek Yavuz'u kaybettiği öğrenildi. İlk ve orta öğretimini Salihli'de tamamlayan İsmail Yavuz, 2 Mart 1978'de askeriyeye girdi ve ilk görev yerinin Samsun olduğu açıklandı. Daha sonra sırasıyla Siirt, Kilis, Safranbolu ve son olarak Diyarbakır'a tayin olan Yavuz'un 5 gün sonra Diyarbakır'dan ilişiğini keseceği ve yeni görev yeri olan İzmir'in Bornova ilçesine geleceği ifade edildi.

KARDEŞİ ASTSUBAY
Şehit Jandarma Astsubay İsmail Yavuz'un erkek kardeşi Kemal Yavuz'un da kendisi gibi astsubay olduğu ve Erdek'te denizci olarak görev yaptığı öğrenildi.
İsmail Yavuz'un Salihli'nin 37. şehidi olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilişim