MANİSA'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde düzenlenen Yeni İş Fikri yarışması ile sanayinin ihtiyaç duyduğu isteklere yönelik gençlerin hazırladığı projeler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Celal Bayar Üniversitesi Muradiye yerleşkesi Prof.Dr Ümit Doğay Arınç amfisinde öğrencilerin iş fikirlerinin sanayide uygulanabilirliğini sağlamak, bu projelerin sanayinin temel ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar sunarak, kazançlı, verimli, kaliteli ürünler ve hizmetler sunmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Yeni İş Fikri yarışmasına 60 proje katıldı. İhtiyaç duyulan girişimci sayısını geliştirerek yenilikçi iş planlarını yatırımcılara sunmayı hedefleyen yarışma kapsamında, İzmir ve Manisa'da aktif olarak iş hayatlarında bulunan işletme sahipleri, sivil toplum örgütü başkanları ve fabrika müdürlerinden oluşan kalabalık bir jüri grubuna bir hafta önceden bütün projeler gönderildi. Toplamda 21 jüri üyesinin seçmiş olduğu ilk 20 proje, öğrencilerin beşer dakikalık sunumlarının arkasından ikinci elemeye alındı. Yarışmada Fatih Yıldız ve arkadaşlarının sunduğu 'Gropiez Projesi'; bir lastiğin içine bir cihaz yerleştirilerek yenilenebilir enerji üretme konusunda bir alternatif getirmesi nedeniyle birinci seçildi.

CBÜ'de ilk kez düzenlen Yeni İş Fikri yarışmasının sanayi üniversite işbirliği için çok önemli bir zemin yaratarak, hem öğrencilere hem de sanayicilere katkı sağladığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim