Manisa'nın Salihli ilçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "Spora farklı yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Gökhan Çobanoğlu'nun yaptığı konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Metin Sayın ve eski teknik direktörlerden Doç. Dr. Hayrettin Gümüşdağ ve Mental Antrenör Ersin Afacan katıldı. Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile her branştan sporcuların katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, "Evrensel kültürün bir parçası olan dünyada, dili, dini ve ırkı farklı insanları aynı ruhta birleştiren spordur. Spor ayrıca gençlerin yetişmesinde de en önemli bir etkendir. Spor mücadelenin en asili, mertçe yüreklisi ve sportmencesidir. Çünkü Spor bir kültürdür" dedi.
Salihli'nin sporda en önemli ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ise "Akademik başarı, spor ve sanat ile oluşur. Bunun için her zaman, her yaşta spora önem verilmeli ve ilgi duyulmalıdır. Spor ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar" dedi.
Konferansta ayrıca Doç. Dr. Gümüşdağ futbol ve Mental Antrenör Afacan antrenörlük konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Sayın ise cimnastike küçük yaşta başlanılması gerektiğini belirterek "Çünkü cimnastik her spor dalında çok önemlidir. Şunu da hiçbir zaman unutmamalıyız ki, cimnastik, spor ve sanatın birleştiği yerdir" dedi.
Konferansın sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden emekli olan Mustafa Arslan'a, Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz tarafından teşekkür plaketi verildi.
Editör: TE Bilişim