Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir-Salihli istikametinde gerçekleştirilen beton yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 35 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilecek olan yol yapımının 25 kilometrelik kısmı tamamlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın, AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Müdürü Orçun Abalı, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımı ile Yeşilkavak Mahallesi’ndeki beton yol çalışmalarını inceledi.

DUALAR EDİLEREK KURBAN KESİLDİ

Yol üzerinde incelemelerin yapılmasının ardından dualar edildi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan yolun kazasız belasız kullanılması için kurban kesildi.

BETON YOL AĞI 300 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Kurban kesiminin ardından Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sevgi ve selamlarını ileterek sözlerine başlayan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Salihli ilçemizde çok güzel, tarihi bir gün yaşıyoruz. Sağ olsun Zeki Başkanımız, ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız, beton yol incelemeleri esnasında bize eşlik ettiler. Alaşehir merkezden başlayıp, Yeşilkavak Mahallesi’ne kadar devam eden bir güzergah burası. Alaşehir ile Kavaklıdere arasındaki ilk etap çalışmaları daha önce bitmişti. Alaşehir’den Salihli’ye kadar olan güzergahta da 10 kilometrelik yol çalışmasını tamamladık. Allah nasip ederse, 6 kilometre sonra bu yol güzergahı da bitecek. Manisa genelinde de toplamda 100 kilometreyi geçen beton yol ağı yapmış bulunuyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla nasıl satih kaplamada aynı anda 5 ilçede çalışma gerçekleştirerek il genelinde toplamda 900 kilometre asfalt yapabildiysek, betonda da aynı anda birkaç ilçede çalışmaya başlayacağız. 2021 yılında da yeni ihalemizle birlikte 200 kilometre beton yol yaparak, toplamda 300 kilometre beton yol ağına ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SATİH KAPLAMADA BİN KİLOMETRENİN ÜSTÜNE ÇIKILACAK

Geride kalan 2020 yılında pandemi süreci ve Tüpraş’ın bitüm satışını geçici olarak durdurmasına rağmen 900 kilometre yol çalışması yapıldığını ifade eden Öztozlu, “Geçen sene iki handikabımız olmuştu. Pandemi süreci ve Tüpraş’ın bitüm vermemesi dolayısıyla

Haziranda başlamamız gereken sezona 24 Temmuz tarihinde başladık. Buna rağmen 900 kilometre yol çalışması yaptık. Tabi bunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün destekleri, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanımız Kurtuluş Kuruçay ve ekibinin hummalı çalışması vesile oldu. Bu sene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün hedefi ve talimatları bin kilometrenin üzerinde yol ağının asfaltlanması oldu. Her şey yolunda giderse Manisalı vatandaşlarımız için bin kilometrenin üstünde yol yapmayı hedefliyoruz. Hayırlı olsun. Bizi burada karşılayan ve ağırlayan muhtarlarımıza, mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYDA, “ÇUKURLU YOLLAR TARİHE KARIŞTI, HARİKA BİR YOL”

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’nun konuşmasının ardından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da beton yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kayda, “Biz geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile el ele Salihli’nin kaderini değiştirecek çalışmaları ortaya koyduk. Bu dönem ise daha güçlü bir şekilde geldik. Dolayısıyla hizmetimiz daha güçlü olarak devam edecek. Bugün yaklaşık 25 mahalleye hizmet veren 16 kilometrelik bir hatta incelemelerde bulunduk. Ben Cengiz Başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu yatırımları planlarken, ekiplerimizle birlikte değerlendirmeler yapıyoruz ve harekete geçiyoruz. Buradan sonraki hedef, Gördes ile Salihli arasındaki yol olacak. Artık, çukurlu yollardan geçmenin tarihe karıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Biraz önce gezdik, harika bir yol. Emeği geçen ekiplere ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MAHALLE MUHTARLARI MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI

Yeşilkavak Mahallesi’ndeki beton yol incelemelerine katılan civar mahalle muhtarları da yenilenen yol ağı dolayısıyla mutluluklarını dile getirdiler.

Yeşilkavak Mahalle Muhtarı Yılmaz Özsoy, “Yolun eski hali çok berbattı. İnsanlar bu yolu kullanmak istemiyorlardı. 5-6 kilometre yollarını uzatıp diğer yoldan ulaşım sağlıyorlardı. Şu an vatandaşlarımız oldukça mutlu. Alaşehir-Salihli arasında yaklaşık 25 mahalleyi birbirine bağlayan güzel bir yol, önemli bir yatırım. Yapılan yol çalışması için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Allah, ondan razı olsun”

Köseali Mahalle Muhtarı Hüseyin Deniz, “Bu yol yaklaşık 45 yıl önce yapılmış, bu güne kadar ufak tefek tamiratlarla devam etmişti. Sağ olsun Cengiz Ergün Başkanımız, çok güzel bir yol yaptı. Beton yol yerli imalat olduğu için hem daha kaliteli hem de daha sağlam. Başkanımıza saygılarımı sunarım, çok teşekkür ediyoruz”

Burhan Mahalle Muhtarı Yahya Akkol, “Ben daha önce celeplik yaparken, Alaşehir istikametine kamyonla sık sık gidiyordum. Yollarımız gerçekten kötüydü. Araç kullanmak çok sıkıntılı oluyordu. Beton yol yaptığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Allah bin kere kendisinden razı olsun. Yolda çalışan ekiplere, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’ya, Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok çok teşekkür ediyorum. Onlar var olduğu sürece hizmette sınır tanımayız”

Kordon Mahalle Muhtarı Adem Sevi, “Burası, 45 yıldır tadilat ve tamiratla idare edilen bir yoldu. Şimdi beton yol yapıldı. Cengiz Başkanıma, Zeki Başkanıma, çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hizmet sıkıntısı hiç yaşamıyoruz. Hizmetlerimiz, hep devam ediyor. Buradan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na da teşekkür ediyorum. 2 bin metrelik boru talebinde bulunmuştuk. O borular da geldi. Allah razı olsun”

Yenipazar Mahalle Muhtarı Züleyha Buğurcu, “Bu güzel yolu bölgemizdeki mahallelerimize kazandırdıkları için başkanlarımıza teşekkür ediyorum”

Beylikli Mahalle Muhtarı Akşit Gencer, “Yolun yapımı dolayısıyla mahalle halkımız da oldukça mutlu. Sağ olsun Cengiz Başkanımız sayesinde, mahallemize güzel hizmetler yapılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun”

Yağmurlar Mahalle Muhtarı Turan Can, “Yolda emeği geçen ekiplerimiz başta olmak üzere, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay’dan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’dan, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den Allah bin kere razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz”

Kabazlı Mahalle Muhtarı Selahattin Akçam, “Yol için sayın başkana teşekkür ederiz. Çünkü bu yol üretim yapan çiftçilerimiz için çok önemliydi. Her gün mutlaka bir sıkıntı çıkıyordu. Özellikle maden ocağına giden kamyonlar dolayısıyla yoldan geçilemiyordu. Çiftçiler mağdurdu. Yolun bu şekilde güzel bir hale gelmesinde emeği olan herkesten Allah razı olsun”

Çukuroba Mahalle Muhtarı Yunus Karaca, “Yol çalışmaları çok hızlı ilerliyor. Bu nedenle çiftçilerimiz çalışmadan oldukça memnunlar. Beton yol çalışmaları bizim mahallemizde tamamlanacak. Heyecanla bekliyoruz. Ekiplere, Zeki Kayda ve Cengiz Ergün başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum”

Editör: TE Bilişim