Manisa’nın simgelerinden olan Spil Dağı’na yapılacak olan sağlık ve spor otellerinin geleceğiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, spor otelinden vazgeçildiğini, sağlık otelinin de 17 Temmuz’da ihaleye çıkacağını ifade etti. Spil’in değerine değer katacak olan teleferik projesiyle ilgili de konuşan Gençoğlu, projenin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği içerisinde yapılacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin proje üzerinde çalıştığını belirtti.

Burhan AKDEMİR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Spil Dağı Milli Parkı’nda yapılacak olan ancak bir türlü tamamlanmayan sağlık oteli projesinin akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Spil Dağı’nda yapılacak olan sağlık ve spor otelinin 2105 yılı içerisinde ihaleye çıktığını hatırlatan Gençoğlu, ihalenin süresinin dolduğunu ve belirtilen süre içerisinde projenin yapılamadığını söyledi. Gençoğlu şöyle devam etti:

“Spil Dağı Milli Parkı’mızda otel ve teleferik ihalesi 2015 yılında yapılmıştı. Ancak yüklenici firma 5 yıllık yap-işlet-devret süresi olmasına rağmen teleferik inşaatına başlayamadı. Firma, süre içerisinde 246 yataklı sağlık otelinin de sadece kaba inşaatı dediğimiz bölümünü bitirebildi. İhale süresi bittikten sonra biz müdürlük olarak yasal müeyyideye başladık. Süreç sonunda kaba inşaatı biten 5 katlı sağlık otelinin inşaatı kamuya geçti.”

İHALEYE KATILAN OLMADI

Sağlık otelinin tamamlanması adına sonuncusu geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde olmak üzere birkaç kez ihaleye çıkıldığını ancak ihaleye katılanın olmadığını dile getiren Gençoğlu, “Sağlık oteli hayata geçseydi Spil Milli Parkı’mızda önemli bir çalışma yapılmış olacaktı. Biz tekrar oteli ihaleye çıkardık. Yine yap-işlet-devret modeliyle, 20 yıllık bir süreyi kapsayacak şekilde ihaleye çıktık. Son ihale mayıs ayında yapıldı. Birkaç kez ihaleye çıkıldı ancak katılan olmadı. Şimdi önümüzdeki 17 Temmuz’da bir kez daha ihaleye çıkılacak. Yine iştirakçi çıkmazsa bakanlık nezdinde proje değerlendirilecek. Ama bizim önceliğimiz ihale usulü bir firmaya yaptırmak. Bunu zorluyoruz. Eğer olmazsa bakanlıkla tekrar görüşüp bir eylem planı oluşturacağız.”

SPOR OTELİNDEN VAZGEÇİLDİ

Gençoğlu, henüz inşaatı bile başlamayan spor otelinin şu aşamada yapılmayacağını, önceliklerinin sağlık otelinin tamamlanarak faaliyete geçmesi olduğunu belirtti.

TELEFERİĞİ BÜYÜKŞEHİR YAPACAK

Manisalıların rüyası olan teleferik projesinin akıbetini de açıklayan Gençoğlu, “Teleferikle alakalı da Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşvikleriyle sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün projeyi yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi bu konuda çalışıyor. Proje üzerinde çalışmalar sürüyor. Sonuçta büyük maliyet gerektiren bir iş. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi en ince ayrıntısına kadar detayları inceliyor. İnşallah bir netice alırız.” dedi.

PROJE ONAYLANIRSA SPİL GÜZELLEŞECEK

Müdürlük olarak Zafer Kalkınma Ajansı’na bir proje sunduklarını duyuran Gençoğlu, sunulan projenin içeriğiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Sayın Valimizin büyük destekleriyle Zafer Kalkınma Ajansı’na da bir proje teklifinde bulunduk. Turizm kalkınma destekli bir proje. İçerisinde macera yürüyüş yolu, seyir terası, bir de çadırlı kamping alanları olacak bir proje. 21 Mayıs tarihinde projeyi ajansa sunduk. Yaklaşık 4 milyon TL tutarında bir proje olacak. Bununla alakalı çalışmalarımıza da devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim