Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi, sağlık çalışanlarına yönelik aratarak devam eden şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla Merkezefendi Devlet Hastanesi bahçesinde, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek eylem yaptı. Eylemde konuşan Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra sürekli yetkilileri uyardıklarını, yetkililerin ise bu uyarıları dikkate almadığını söyledi. Yaşanan olaylardan sonra yapılan uyarıları dikkate almayanların da bu olaylardan sorumlu olduğunu ifade eden Dağlıoğlu, “Her fırsatta insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMINA HASRET”

Hekiminden, hemşiresine, ebesinden, teknisyen ve teknikerlerine memurundan, hizmetlisine kadar bütün sağlık çalışanlarının güvenli bir çalışma ortamına hasret bırakıldığını dile getiren Dağlıoğlu, “Bugün yine burada ne acıdır ki önce 16 Ocak 2019 Çarşamba günü Turgutlu Devlet Hastanesinde görev yapan bir uzman hekime görevi başındayken hasta yakını tarafından yapılan saldırıda yaralanmış ve hekimimiz Turgutlu Devlet Hastanesin de tedavi altına alınmıştır.  Bu saldırıyı henüz hazmedemezken 18 Ocak 2019 Cuma günü Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde acil serviste 2 hemşire ve 1 tıbbi sekreter olarak görev yapan sağlık çalışanlarına bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olduğunu söyleyerek belindeki silahı göstererek saat sabah 05.00 05.30 sıralarında sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğu iddiası ile sağlık çalışanları tarafından beyaz kot ihbarı yapılmış şahıs hakkında şikâyet de bulunulmuştur. Yine aynı gün gece 24.00 sıralarında Merkez Efendi Devlet Hastanesi acil servisin önünde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli arkadaşlarımıza bıçaklı saldırı yapılmıştır. Şahıs hastane polisi ve hastane güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek gelen polis ekiplerine teslim edilmiş ve gözaltına alınmıştır.”

“NEFRETLE KINIYORUZ”

Ardı ardına yaşanan bu olayları şiddetle ve nefretle kınadıklarını kaydeden Dağlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk Sağlık-Sen olarak biz,  sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz.  Sağlık kurumlarının savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz. Sağlık çalışanları hizmet üretirken çekinir ve korkar hale geldiler. Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler. Bunun düzeltilmesini istiyoruz.  Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlar çalışanların güvenliğini sağlama konusunda gerekli tedbirleri artık alsın, yeter diyoruz.”

Editör: TE Bilişim