EMNİYET İl Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarına göre il genelinde kayıp olarak aranan toplam 13 çocuğun 8'inin Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden kaçtığı yönündeki söylemlerine İl Müdürü Murat Konan'dan cevap geldi. Konan, "Bu çocuklar daha önce dışarıda suç işlemiş ya da suç mağduru olmuş, bu nedenle travmaya uğramış çocuklardır. Hem bizden, hem de ailelerinden kaçıyorlar. Bu çocukları kazanmak için rehabilitasyon çalışmaları başlatacağız" dedi.

"YAŞADIKLARI TRAVMALAR YÜZÜNDEN KAÇIYORLAR"
Geçtiğimiz günlerde Manisa il emniyet müdürü tarafından yapılan açıklamalara göre; geçen yıldan beri aranan kayıplarla birlikte Manisa'da yaklaşık 20 kayıp çocuğun aranmasına devam edildiği belirtildi. Kayıp çocukların büyük bir kısmının Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden kaçtığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapan Konan, "Böyle çocuklar ailelerinden kaçıp bize sığınıyorlar. Daha sonra buraya da adapte olamayıp, bizim yanımızdan da kaçıyorlar. Bu kaçmalara yaşadıkları travmalar sebep oluyor" dedi.

"KENDİLERİNDEN KAYNAKLI SEBEPLER YÜZÜNDEN KAÇIYORLAR"
İnsanın fıtratı gereği yaşayabileceği ve gelişebileceği en iyi yerin aile ortamı olduğunu dile getiren Müdür Konan, kaçan çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Müdür Konan, kayıp çocuklar konusunda emniyet ekipleri ile işbirliği yaptığını da dile getirerek şu şekilde konuştu: "Buradaki bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezimizde 13 yaş üstü çocuklara hizmet veriyoruz. Bu çocuklar genelde daha önce dışarıda travmaya uğramış çocuklar oluyor. Daha doğrusu suç işlemiş ya da suç mağduru olmuş çocuklar oluyor. Ama bu çocuklar, kendilerinden kaynaklı sebeplerden dolayı merkezimizden kaçabiliyorlar. Kaçtıkları takdirde de biz emniyet güçlerine bu bilgileri veriyoruz. Ayrıca aileler ile de bunun takibini yapıyoruz. Böylesi travmalara maruz kalmış çocuklar için rehabilitasyon çalışmalarının yanı sıra yeni projeler de yapacağız."
Editör: TE Bilişim