Manisa Valiliği Mart Ayı Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi için yapılacak referandumda il genelinde 4 bin polis ve jandarmanın görev yapacağını açıkladı.
HABER BERFİN ADICAN
2. defa düzenlenen Manisa Valiliği Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında kurum temsilcileri ve basın mensuplarıyla Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Kurumların Şubat ayı içerisinde yaptığı çalışmaların açıklandığı toplantıda önemli projelere değinildi.
MÜFTÜLÜK'TEN MÜLTECİLERLE İLGİLİ ANLAMLI PROJE
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Bizim tespitlerimize göre de il genelinde 9 bin ile 10 bin civarında bir mülteci misafirlerimiz var. Biz İl Göç İdaresi'nden adreslerini aldık. İlçe ilçe bunları ayırdık, ilçe müftülüklerimize teslim ettik. İlçe müftülüklerimiz de nokta tespitleriyle hangi camiye yakın ise o aile, o adres o caminin sorumluluk alanında olmuş oldu. Projeyi genişlettik ve cami ve Kur'an kurslarımız merkezli her camimizin ve her Kur'an kursumuzun bir mülteci ailesi oldu" dedi.
Sinan Cihan, "İkinci olarak da bu camimizin yerli fakir bir ailesi olsun dedik. Yine bu camilerimizin ve ya Kur'an kursumuzun engelli bir kardeşi olsun istedik. O muhitte bulunan bir türlü engeli olan bir vatandaşımızla ilgili ve sorumlu oldu. Yine bu camilerimizin bu Kur'an kurslarımızın üniversite öğrencisi olsun dedik. Bu camimizin bu Kur'an kurslarımızın bir yetimi olsun dedik. Bu çerçevede epey bir mesafe aldık. En azından ilçe müftülerimizle bu projenin uygulanabileceğini inanma noktasına geldik" diye konuştu.
REFERANDUM VE MESİR'DE TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE
Kurumların sunumlarını yapmaları ardından basın mensuplarına yönelik soru cevap bölümüne geçildi.
16 Nisan'da yapılacak referandum ve hemen ardından gerçekleştirilecek Mesir Festivali'nde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin soruyu cevaplayan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Referandum ve Mesir Festivali'nin güvenliğine yönelik tüm çalışmaları tamamlıyoruz. Bu işin güvenliği, bütün ayrıntılarıyla planlanıyor. Üst tedbirler ve planlar hazırlandı. Ne kadar emniyet ve jandarma personelimiz varsa bütünü görevli. Bütün araçlarımız görevli. Kamu araçlarımızdan güvenlik için tahsis edilecek araçlarımız var. Seçim Kurulları tarafından yürütülen süreçler de var. Biz her ihtimale hazırlıklıyız ancak herhangi bir sorun görmüyoruz. Gayet güzel, keyifli, Türk demokrasisine kuvvet verecek referandum süreci geçireceğiz" dedi.
4 BİN ASKER VE POLİS GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 4 bin asker ve jandarmanın görev yapacağını duyurdu.
TERÖR KORKUSU MESİR'E GÖLGE YAPMASIN!
Mesir Festivali'de alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili konuşan Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da, "Mesir Festivali'yle ilgili güvenlik toplantılarımız devam ediyor. Mesir Festivali'nde kapkaççılar oluyor. Onlar için bile güvenliğimiz var. Polislerimizin dışında özel güvenlik görevlilerimiz de alanda oluyor. Onlar da kamu düzenini sağlıyor. Geçen sene terör olayları nedeniyle önceki yıllardaki devasa katılım yakalanamadı. Böyle bir kaygı yaşanmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Çok güzel etkinlikler olacak Bariyerleri de kortej düzenini sağlamak için koyuyoruz. Güvenlik kaygısı nedeniyle bu bariyerler konulmuyor" ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR ÖLÜME TERK EDİLMESİN
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Manisa'daki su kanallarında yaşanan boğulma olaylarıyla ilgili alınan önlemlere ilişkin soruyu yanıtlayan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Kanallarla ilgili hassasiyeti anlıyorum. Bunun çok özel gündemimde olmadığını da itiraf ediyorum ama gündemime alacağım. Kanalların hepsi korunaksız ve açık mı bilmiyorum. İmar çalışmaları sonrasında yapılan kapatma çalışmaları var. Hemen değil ancak ileride kapalı sisteme geçilebilir ancak Devlet Su İşleri açık sistemli kanallara uzun bir süre devam edecek gibi duruyor" dedi.
Devlet Su İşleri 22. Şube Müdürlüğü'nden gelen yetkili Yusuf Ona, "Kapalı sistemle ilgili planlanma çalışmaları tamamlandı. Proje aşamasındayız. Şu anda yap işlet devret modeliyle çalışmalarımız devam edecek. MASKİ ile bir çalışmamız var. Ahmetli'nin Manisa içerisinden geçen kanalla ilgili panelleri sorun yaratıyor. Valiliğimizle birlikte güvenlik tedbirleri alındı ancak açık alanlarında böyle bir tedbir alamıyoruz. Kapalı sisteme geçilmesiyle ilgili imar çalışmasıyla birlikte bir çalışma daha başlattık. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim