CBÜ'de Ekim ayı sonunda yapılacak olan rektörlük seçimleri için Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Cerrahi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Süleyman Sami İlker, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısı ile rektörlük yarışında ?Bende Varım' diyerek adaylığını açıkladı. Açıklamada Prof.DR. İlker'in eşi Prof.Dr Ayşe İlker, Prof. Dr Yüksel Abalı, Prof.Dr Serdar Tarhan ve Doç Dr Harun Çoban'da yer aldı.

Celal Bayar Üniversitesi'nde artık bilimsel düşüncesinin hakim olmadığını söyleyen Prof.Dr. İlker, üniversitede artık basit çıkar çatışmaları yaşandığını iddia etti.

"SAYGI VE GÜVEN KALMADI''

Prof.Dr.Sami İlker yaptığı açıklamada, "Üniversitede adaletin tesis edilememesi yüzünden insanların yönetime karşı saygı ve güven duygusu kalmamıştır. Otorite kavramı yanlış anlaşılmış, sertlik ve baskıyla otoritenin kurulabileceği var sayılmıştır. Halbuki otorite, liyakatli ve ehil insan kaynaklarını doğru ve isabetli noktalara yerleştirerek, devletin kaynaklarının ve zamanın heba edilmemesini sağlamak üzere kurulan bir disiplin anlayışı olmalıdır. Böylece yanlış uygulamalar, insanları yıldırmış, küstürmüştür. Ortak bir CBÜ ruhu Üniversitemizin 22 yılda geldiği yer, olması gereken yer değildir. Aynı yıl kurulan üniversiteler ile mukayese yapıldığında, durum net olarak anlaşılmaktadır.hayata geçirilememiş, üniversitemizde fakülteler, bölümler hatta kişiler arasında normal bir diyalog ve insani ilişki kurulamamıştır'' diye konuştu.

Rektör Adayı Prof. Dr. İlker CBÜ'de beyin göçünün yaşandığını ve bu konuda üniversitenin bir şey yapmadığını dile getirerek, "Üniversitemizde özellikle Tıp, İktisat ve Fen Edebiyatta ciddi bir beyin göçü yaşanmaktadır. Nitelikli elemanlar, maalesef yönetimin tavrı, heyecanın yitirilmesi ve kadir bilmezlik yüzünden üniversitemizden ayrılmış ve ayrılmaya devam etmektedirler. Çeşitli yönetim uygulamaları ve eleman alımlarında, liyakattan çok başka kriterler ve biat etme etkili olmuştur. Bütün bunların ışığında, başta öğrenciler, öğretim elemanları ve memurlarda olmak üzere genel bir mutsuzluk ve memnuniyetsizlik olduğu bütün geri dönüşlerde gözlemlenmektedir" dedi.

Editör: TE Bilişim