21 MİLYON TL’LİK ZARAR TESPİT EDİLDİ

CHP’li Özel, Sayıştay’ın Celal Bayar Üniversitesi raporunu TBMM gündemine taşıdı. Özel, “Sayıştay tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne ait 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nin 2017 yılı zararının 21 milyon 337 bin 122,68 TL olduğu tespit edilmiştir. Raporda, hastanenin zarar ve borç yapısı açısından sürekli daha da kötüye giden bir sarmalın içine girdiği belirtilmiş, mevcut durumun, gelecekte faaliyetlerin yürütülmesinde sıkıntılara neden olacağı ifade edilmiştir. Aynı raporda hastanedeki poliklinik hizmetinin, akademik yeterliliğe sahip olmayan asistanlara bırakıldığı, bunun da nitelikli, bilimsel ve güvenilir bir sağlık hizmeti sunulmasına engel teşkil ettiği belirtilmiştir” ifadesini kullandı.

MEVZUATA AYKIRI GELİR ELDE EDİLDİ

Özel, “Aynı raporda, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın Döner Sermaye İşletmesi vasıtasıyla yapıldığı, bu sınavın Döner Sermaye İşletmesi faaliyet alanı içerisine girmediği, sınav için alınacak ücretleri toplama ve bu ücretlerden ek ödeme dağıtma yetkisinin bulunmadığı belirtilerek, bu uygulamaya son verilmesi talep edilmiştir. Aynı raporda, Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin mevzuata aykırı olarak Özel Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu düzenlediği ve bu faaliyetten gelir elde ettiği belirtilmiş, mevzuata aykırı olarak ücret karşılığı yapılan söz konusu uygulamaya son verilmesi gerektiği vurgulanmıştır” dedi.

İDDİALAR BAKANLIĞINIZ TARAFINDAN İNCELENDİ Mİ?

Özel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği önergesinde, “Celal Bayar Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’ndan ne kadar bir gelir elde etmiştir? Bu sınava kaç kişi katılmıştır? Elde edilen gelir nasıl ve nerede kullanılmıştır? Bu uygulamaya son verilmesi düşünülmekte midir? Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu’ndan ne kadar bir gelir elde edilmiştir? Bu kursa kaç kişi katılmıştır? Elde edilen gelir nasıl ve nerede kullanılmıştır? Bu uygulamaya son verilmesi düşünülmekte midir? Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nin içinde bulunduğu zarar ve borç yapısından kurtulması için ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır? Hastanede poliklinik hizmetinin akademik yeterliliğe sahip kişiler tarafından yapılması noktasında üniversite veya üniversite hastanesi uyarılmış mıdır? Bu durum düzeltilecek midir?” sorularını yöneltti.

Editör: TE Bilişim