CHP Manisa İl Gençlik Kolları üyesi Deniz Bulut, sosyal medya hesabından Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı paylaşımda, Peygambere hakaret içeren sözler sarf ettiği iddiaları sonrası hayatının kabusa döndüğünü söyledi. Kuran'a el basarak iddiaları yanıtlayan Bulut, iddiaları ortaya atanlar hakkında dava açacağını belirtti.

Mevlid Kandili gecesi, Hz. Muhammed'e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içeren sözler sarf ettiği öne sürülen CHP İl Gençlik Kolları üyesi Deniz Bulut, büyük tepki gördü. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, yönetimiyle düzenlediği basın toplantısında üyesi Deniz Bulut adına özür diledi. Ardından Bulut, partisinden ihraç edildi. Sonra özel bir firmada güvenlik görevlisi işine son verildi.

MONTAJ YAPILMIŞ

Ölüm tehditleri aldığını ve hayatının karardığnı söyleyen Bulut, Şehzadeler'in Yarhasanlar Camii'nde Kuran'a el basarak iddiaları yanıtladı. Bulut, "Mevlid Kandili günü peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğum gününde 'Bugün Hz. Muhammed'in doğum günüymüş. Heppi börttey tu yu' mesajını paylaştım. Çünkü benim sosyal medya üzerinde yabancı arkadaşlarım da var ve her yıl başka dille de kutluyorum. Böyle de yapacağım. Bu paylaşımdan 21 saat sonra bira ve cips fotoğrafıyla attığım mesaj ise tam 21 saat sonra- yani ertesi gün- yanında olamadığım bir arkadaşımın doğum gününü kutladım. Ama bu iki mesaj bir photoshop düzenlemesiyle sanki ardı ardına paylaşılmış gibi lanse edildi ve böyle haberler yapıldı. Bu haberler ve yapılan montaj ile hayatımla oynandı" dedi.

DAVA AÇACAK

Olayın ardından partisinden ihraç edilmenin şokunu yaşadığını söyleyen Bulut, "İstifam istendi. İstifamı da verdim. Bu da yetmezmiş gibi özel bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum. Tazminatım dahi ödenmeden işimden kovuldum. Ailem tehdit edildi. Defalarca kez ölüm tehdidi alarak, Manisa'yı terk etmek zorunda kaldım. Tüm bunlar olurken kimse bana konuşma hakkı tanımadı. Kimseler beni dinlemedi. Yargısız infaz ettiler. Ben peygamberimizin doğum gününü kutlarken Hz. Muhammed diyerek saygılı bir şekilde kutladım. Öyle bir amacım olsa zaten başına Hz. yazmazdım. Böyle bir hakaret boyutuna da nasıl vardıklarını merak ediyorum. Bu asılsız haberler yüzünden hayatım cehenneme döndü. Şu anda hakkımda devam eden bir soruşturma var. Bu soruşturmanın sona ermesi ardından hukuki yollara başvurarak, hakkımda ortaya asılsız iddialar atarak benim hayatımı karartanlara dava açacağım" dedi.
Editör: TE Bilişim