KARTI OLMAYANLAR NE YAPACAK?

Toplu taşımada kart kullanmayarak nakit para ile seyahat eden vatandaşlarımız hakkında da bilgiler veren MANULAŞ Genel Müdür Temiz, “Şimdi İl hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararda araç kullanan görevlilerin bu sorgulamayı yapması belirtilmiş. Bu sorgulamayı yapabilmek için bir mobil uygulama vasıtasıyla şoförün HES kodu sorgulaması gerekiyor. Yoğun olan duraklarda özellikle art arda paralı biniş olursa bu işin karışmasına, aksamasına sebep olacak. Bununla ilgili de kısa süre içerisinde bir çözüm bulunacağını düşünüyorum. Ulaşım daire başkanlığımız ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Yine UKOME’de bu konu görüşülür. Alınan karar neticesinde biz uygulayıcı şirket olduğumuz için kararı uygularız.” şeklinde konuştu.

EŞLEŞTİRME NASIL YAPILACAK

Vatandaşlara HES kodu eşleştirmesinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren Temiz, “Bu eşleştirme için hem android hem de ios marketi üzerinden güncellemelerimizle çıktık. Eşleştirme uygulama üzerinden yapılabilir. Vatandaşlarımız ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi ve MANULAŞ internet sitesi üzerinden bu işlemleri yapabilirler.” dedi.

Genel Müdür Temiz sözlerine, “Vatandaşlarımız HES kodu ile eşleştirme yaptıktan sonra uzun bir süre yenileme yapması gerekmeyecek. HES kodunda devletin bir zorunluluğu yok, isterseniz 1 günlük isterseniz 10 günlük HES kodu alabiliyorsunuz. İleride canlı sorgulama sistemine geçilecek ve Sağlık Bakanlığı sistemi ile sorgulanacak.” şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilişim