Burhan AKDEMİR-özel

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala en sakin günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda bayram öncesinde daha hareketli olan otogardaki firmalar bu sene adeta sinek avladı. Biletlerin internet ortamından satılması, vatandaşların uçak seferlerine yönelmesi gibi faktörler bu sakinliğe etken olsa da firma yetkilileri bu durumu vatandaşların ihtiyacı dışında seyahat etmemesine bağlıyor.

Manisa Otogarı’nda firma yetkili olan Özcan İnce, mazot fiyatlarındaki artışın hem sektörü hem de otobüsleri kullanan vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi. İnce, şöyle devam etti: “Sektör çok zor bir süreçte. Mazot fiyatları bir yıl içinde 7 TL’den 23 TL’ye kadar çıktı. Mazottaki yükseliş ister istemez bilet fiyatlarına da yansımış durumda. Biletler pahalı olduğu için de sadece zorunlu ihtiyacı olanlar seyahat ediyor. Gezmeye giden falan yok artık. Bunun sonucunda firmalarda yolcu sayısı azaldı. Şu anda maliyetleri dahi kurtarmıyor taşınan yolculardan alınan ücretler.”

“EK SEFERLER YAPILMAYABİLİR”

Doğu bölgelerine gidecek olan vatandaşların geçtiğimiz dönemlerde sıkıntı yaşadığına ve bu durumun da ek seferlerle telafi edildiğine dikkat çeken İnce, “Ancak bu yıl ilave sefer yapılamıyor. Yapılan ilave sefere 2 misli ücret belirlenmesi gerekir, bunun da maliyeti yüksek oluyor. Dediğim gibi doğu illerinde otobüs bileti bulmakla ilgili sıkıntılar var ancak yakın şehirler için bu sıkıntı mevcut değil. Ankara’ya, İstanbul’a, Bursa’ya, Balıkesir’e rahatlıkla bilet bulunuyor. Tabi yoğunluğun arife ve arifeden bir gün öncesinde daha fazla olmasını da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK BİLET 55 EN YÜKSEK 500 TL

Manisa’dan seyahat etmek için en düşük ve en yüksek bilet fiyatları ile ilgili de bilgi veren İnce, “Manisa’dan en düşük bilet Balıkesir’e, 55 TL civarında. 3 yıl önce de bu civardaydı fiyatlar. Kısa mesafeler için çok bir fiyat değişikliği olmadı. Uzun mesafelerde de Ağrı, Muş ve Van gibi şehirlere bilet fiyatları 500 TL civarında. Manisa’dan İstanbul’a 300 TL, Ankara’ya 200-250 TL arasında” diye konuştu.

MANİSA SEYAHAT İZMİR’E TAŞIYACAK

Öte yandan Manisa-İzmir arasında yıllardır taşımacılık hizmeti veren Manisa Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Zibeller de bayram boyunca Manisa’dan İzmir’e seferlerinin devam edeceğini ve Manisalıları mağdur etmeyeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim