Manisa’da halk otobüsleri yaşadıkları sıkıntıları gerekçe göstererek eylem yaptı. Manisa 155 Nolu şehir içi denetimli özel halk otobüsü esnafı Karaçay’da bir araya geldi. Şoförler, 65 yaş ve üstü başta olmak üzere ücretsiz binişlerin artmasına, buna bağlı olarak gelirlerin azalmasına tepki gösterdi. 

Halk otobüsü sahiplerinden Kasım Delen, “65 yaş, engelli başta olmak üzere 17 farklı şekilde bedava yolcu taşıyoruz. 8 senedir çok mağdur duruma düştük. Pandemi üstüne tuz biber oldu. Yüzde 15 kapasite ile çalıştık. Bu kazançla ne mazotlarımızı, ne tamirciye olan borçlarımızı, ne motorlu taşıtlar vergimizi, vizemizi ödeyebiliyoruz. Manisa’mıza hizmet edemez duruma geldik. Şuan 15 aracımız tamircide bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz” dedi.

Bütün şoförlerin mağdur olduğunu belirten Ömer Yıldız, “Taşıma hizmeti veriyoruz ama karşılığını alamıyoruz. 65 yaş üstü ve engellilerden dolayı mağdur oluyoruz. Bir durakta binip bir sonraki durakta iniyorlar. Psikolojimiz tamamen bozuldu. Para kazanamaz duruma geldik. Buradan direkt cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. ‘Cumhurbaşkanımız esnafımızın yükünü alıyoruz’ demiştiniz. Buyurun yükümüzü almaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim