Turgutlu ilçesinden aldığı fabrika işçilerini Manisa'ya getiren servis otobüsü aniden alev aldı. Otobüs içerisindeki işçiler faciadan son anda kurtuldu.

Olay, Yeni Otogar ile Turgutlu yolu arasındaki çevre yolunda saat 23:30'da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Mustafa Öz yönetimindeki 45 J 6376 plakalı servis otobüsü Turgutlu ilçesinden aldığı işçileri Manisa Organize Sanayi bölgesinde beyaz eşya ve elektronik malzeme üretimi yapan bir fabrikaya getiriyordu. Servis otobüsü çevre yolu güzergahından Manisa şehir merkezine girerken otobüsün arka kısmında bulunan motor aksamından birden alevler yükseldi.

TRAFİK KİLİTLENDİ
Yangın, kısa sürede otobüsün içerisine yayılınca, araç içerisinde yer alan kadın ve erkek onlarca işçi kendilerini son anda servis otobüsün dışına atmayı başardı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek, yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin, otobüs yangınına müdahale ettiği sırada Manisa-Turgutlu çevre yolu tek taraflı olarak 30 dakika trafiğe kapalı kaldı. Manisa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şehir İçi Trafik birimleri yangının kontrol altına alınması ile birlikte yolu trafiğe açtı.

BAZI İŞÇİLER ŞOKA GİRDİ
Yangının söndürülmesi ile beraber servis otobüsü kullanılamaz hale geldi. İşçilerin ise olay yerine yönlendirilen başka bir servis aracı ile fabrikadaki işlerine gitmeleri sağlandı. Yanan otobüsün arka kısmında oturan ve yangın faciasını ucuz atlatan bazı işçiler, olayın şokunu uzun süre üzerlerinde taşıdı. Polis ekipleri gerekli incelemeleri yaparak kaza ile ilgili soruşturma başlattı.



Haber: Serkan Özcan
Editör: TE Bilişim