Yaklaşık 100 yakın atama bekleyen öğretmen Manolya Meydanı'nda eylem yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Aralarında 5 ile 10 yıldır atama bekleyen öğretmenlerin eylemine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile çeşitli sivil toplum örgütleri ile sendika üyeleri de katılarak destek verdi.

"YAPILAN ADALETSİZLİK ÖNLENSİN''
Atanamayan öğretmen adına açıklamayı yaklaşık 3 yıldır atama bekleyen öğretmen Necla Erdoğdu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama sürecinde verdiği sözleri yerine getirmediğini dile getiren Erdoğdu, "Verilen sözlerin tutulmaması bakanlığın güvenilirlik derecesini bir kez daha ortaya koymuştur. 42 bin sınıf öğretmeninin branş derslerine geçmesini sağlamak ve boşalan sınıf kadrolarına yeniden 6 bin gibi bir sayıda atama yapmak akla hitap etmediği gibi vicdanları da yaralamıştır. Eğitim-öğretim yılının başladığı bu dönemde branş öğretmenlerini sınıflardan koparmak aklı ve bilimi okullardan uzaklaştırmaktır. Temelsiz ve siyasi bir eğitim anlayışının hüküm sürdüğü bir düzende eğitim sorunun üst raflardan düşmeyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bizler ortaokul, lise branşçıları mezun bir dizi mağdur kişileriz. Bu yapılan adaletsizliğin acil önlenmesi gerekir'' dedi.

MEB'E ÇAĞRIDA BULUNDU
Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan atanamayan öğretmen Erdoğdu, "Branş değişikliği ile alanımızda derslere giren öğretmenlerin branşlarına tekrar iade edilmesini, bakanlığın yanlı tavırlarıyla almış olduğu bu kararı telefi edecek 24 Kasım'da yahut 2015 Şubat alımına kadar 40 bin+40 bin+40 bin kontenjan istiyoruz. Her meslek kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Biz böyle bir haksızlığı hak ettiğimizi düşünmüyoruz. En kısa zamanda bu acı veren durumun düzeltilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

EYLEMLER DEVAM EDECEK
3 yıldır atama bekleyen Erdoğdu, atanamayan öğretmenlerin atamasının yapılana kadar eylemlerin devam edeceğini belirterek "Bizler branş öğretmenleri olarak susmayacağız. Eylemlerimiz devam edecek. Bizler ataması yapılmadığı için ölüm yolunu seçebilecek kadar çaresizliğe düşen, acziyetini ifade ettiğimiz öğretmenlerimizin derdine çare olmak MEB'in lütfu değil görevi olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN YANINDAYIZ
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Türkiye'de atanamayan öğretmen sorunun olmadığını kötü planlama ve yönetim yüzünden ataması yapılmamış öğretmenler sorunu olduğunu söyledi. CHP'li Özel, "Atanamayan öğretmen söylemi kusuru öğretmene yüklemektedir. Oyna bu öğretmenler üniversite sınavına girmiş başarılı olmuş, aldıkları bütün dersleri tamamlamış, atanmak için üzerine düşen her şeyi yapmış, daha sonrada yanlış uygulamalar üzerinden mağdur olmuşlardır. Bir ülkeye böyle bir sorunu 10'larca yıl taşımak yakışmaz. Bu durum çağdaş bir ülkeye yakışmaz. Öğretmenlerin aralarında hiçbir benzerlik yok. İçlerinden her görüşten öğretmenlerimiz var. Ancak ortak yanları emeklerini ve hayatlarının gasp edilmiş olmasıdır. Öğretmenlerimiz yanında olmaya devam edeceğiz. Onların mesajlarını TBMM'ye taşıyacağız. Onlar bize bir konuşma hazırlayacaklar ve meclis kürsüsünden o konuşmayı onların adına haykıracağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından atanamayan öğretmenler ?Manisa Uyuma Öğretmenine Sahip Çık' sloganı atarak eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdılar.

Editör: TE Bilişim