MANİSA'DA 5 çocuk, 11 torun sahibi 66 yaşındaki Şehrinaz Karakelle, okuma azmiyle gençlere örnek oldu. Kur'an-ı Kerim'in mealini okumak için Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinin (HEM) okuma yazma kursuna yazılan Karakelle, kursu başarıyla bitirdi.

Kursun ikinci kademesine geçen Karakelle, düzenlenen törenle okuma yazma sertifikasını aldı. Karakelle'ye sertifikasını düzenlenen törende HEM Müdürü Mehmet Kanca verdi.

SIRA İLKOKUL DİPLOMASINDA

Okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Şehrinaz nine, ilkokul diploması alıncaya kadar kursa devam edeceğini söyledi.

Okumanın yaşı olmadığını belirten Karakelle "Kursa katılmadan önce okuma yazmam yoktu, katıldığım kurs sayesinde öğrendim." dedi.

Okuma yazma bilmediği için günlük yaşamda karşılaştığı sıkıntıları dile getiren Karakelle, şöyle konuştu: "Telefonum çaldığında kimin aradığını bilmiyordum. Hastalandığımda tedavi olmak için hastaneye gittiğimde hangi doktora gideceğimi bilmiyorum. Alışverişe gittiğimde etiketleri okuyamıyorum. En önemlisi de Kur'an-ı Kerim mealini okuyabilmek için okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyordum. Okuma yazma kursuna gelerek şu an tam olmazsa da öğrendim. Günlük hayatımda okuma yazma öğrenmem faydalı oldu. İlkokul diplomasını alana kadar okumaya devam edeceğim."

TÜRKİYE'DE OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMASIN

Şehzadeler HEM Müdürü Mehmet Kanca, her yıl birinci kademe okuma yazma kursu açtıklarını, bu kurslara katılan okuma yazma bilmeyen vatandaşları okur yazar yaptıklarını dile getirdi.

Kanca, merkez olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ve "Türkiye'de okuma yazma bilmeyen kalmasın" anlayışıyla çalıştıklarını ifade ederek, ilçede okuma yazma bilmeyenlerin tespiti konusunda vatandaşlardan destek istedi.

Editör: TE Bilişim