Haber: Ahmet ÜNSAL

Okulun kapanmasının en büyük nedeninin ise ekonomik sıkıntılar olduğu söyleniyor.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER ŞOKTA    

12’si kadrolu olmak üzere 25 öğretmenin ve 80 öğrencinin eğitim gördüğü Ege Bilim Okulu’na çocuklarını yollayan veliler servislerin çocuklarını almaya gelmemesi üzerine şoka girdi. Veliler çocukların servislerle alınmaması gerekçesini sormak üzere gittikleri Ege Bilim Okulunda yetkililerden aldıkları cevapla ikinci bir şoku yaşadı. Veliler okulun kapandığını öğrencince şaşkınlık ve üzüntüyü bir arada yaşadı. Velilerin bazıları okulun kapandığını Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine iletti.

Bu sabah velililer çocukları ile yeniden geldikleri okulda okulun asıl kurucusu Necmi Şahinoğlu ile uzun süreli konuştu. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşanan sıkıntılar üzerine okula şube müdürü Bayram Bülent Yıldırım’ı görevlendirdi. İlgi Şube Müdürü tüm velilerle ve öğretmenlerle görüşerek konuya kendince açıklık getirerek okuldan ayrıldı.

“VELİLERİN YATIRDIKLARI PARALAR KURUŞUNA KADAR GERİ GÖDENECEK”

 Ege Bilim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Şahinoğlu ise velilere “Kesinlikle ödediğiniz paralar tarafınıza eksiksiz olarak ödenecektir.” dedi.

“ÖĞRETMEN KADROSU BENİ SIRTIMDAN BIÇAKLADI”

Şahinoğlu, okulunda eğitim öğretime son vermesinden dolayı üzüntüsünü dile getirirken; “Gerek eğitim öğretimin temelini oluşturan öğretmen kadrosu gerekse idari kadronun kurulması sırasında gerekli hassasiyetler gözetilmemiştir. İşin başında keşke ben olabilseydim, bundan dolayı da velilerden özür diliyorum. Sayıda öğretmen kadrosu eğitime gerekli önemi göstermeyerek istedikleri gibi okula gelip gitmişler ve eğitim öğretim denilen bir olgu maalesef ortadan kalkmış. Öğretmen kadrosu beni sırtımdan bıçakladıkları gibi eğitim öğretimi de hançerlemiş oldular. Ben de bu kurumun başında olan birisi olarak buradaki eğitim öğretimin devam etmesi durumunda hem öğrencilerimiz hem de veliler büyük üzüntü yaşayacaklardı. Bu nedenle de bu okulda eğitim öğretime devam etmeme kararı aldım. Velilerimizin çocuklarını Hedef ve Mektebim kolejlerine yönlendirdim” dedi.

ÖĞRETMENLER SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Ege Bilim Okulları yönetim Kurulu Başkanı Necmi Şahinoğlu’nun ‘Beni sırtımdan öğretmenler bıçakladığı’ dediği öğretmenler ise “Bu suçlamaları doğru bulmayız. Biz kendisini okulda yeni görüyoruz. Bizler sürekli bazı aksaklıkların giderilmesi için idareden toplantı istedik. Bu isteklerimiz yerine gelmedi” şeklinde konuştular.

80’in üzerindeki öğrenci velisi ise “Biz böyle ciddi bir kuruma güvenip çocuklarımızın geleceğini emanet ettik. Kasım’daki ara tatile bile gelmeden okulumuzun kapandığını öğrendik. Çocuklarımızın yaşadığı travmayı siz düşünün. Bazı velilerimizin Çekim koleji sürecindeki yatırdığımız paralar var onları nasıl tahsil edeceğiz. Çocuklarımızın ikinci eğitim okullarına adaptasyonları nasıl olacak bilemiyoruz” diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Gerek İdari gerekse öğretmenlerin tutumu yüzünden eğitim öğretime kapılarını kapatan Ege Bilim Okulundaki 80 öğrencinin 50’si Mektebim Kolejine diğerlerinin ise Hedef kolejine nakillerini yaptıracakları belirtildi.

Editör: TE Bilişim