KULA Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları proje kapsamında sloganlar yazdıkları tişörtlerle okul bahçesinde dolaştı.
Kula Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla bir projeye imza attı. Öğrenciler Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında aldıkları eğitim sonrası Rehberlik Öğretmeni Fatih Şengel öncülüğünde sloganlar yazdıkları tişörtleri giyerek okul bahçesinde dolaştı. Okuldaki diğer öğrenciler ise arkadaşlarının üzerinde yazılı sloganları okudu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rehber Öğretmeni Fatih Şengel, "Öğrencilerimiz beyaz atletlere sloganlar yazıp giysilerinin üzerine giyerek okul bahçesinde dolaştılar. Daha sonra bu atletleri dönüşümlü değişerek giyiler. Okuldaki öğrenciler büyük bir merakla kimde hangi yazı var, ne yazıyor onu öğrenme çabasına girdiler" dedi.
Projeyle bağımlılıkların insanlar üzerindeki etkilerini genç öğrencilere öğretilmesi amaçlandığını söyleyen Okul Müdürü Metin Damar, "Bu farkındalık projesi ile öğrenciler tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığının zararlarını daha net kavramış olup bu bağımlılıkların insan hayatına nasıl etki ettiğini anlamışlardır. Bu anlamlı çalışmanın sadece kendileri için değil aileleri ve arkadaşları için de faydalı olduğu gözlenmiştir. Öğrenciler, kendilerine yapılan veya yapılabilecek insan hayatına zarar veren tekliflere nasıl cevap vereceklerini yani dur demeyi, hayır demeyi öğrenmişlerdir. Öğrenciler eğlenmek için bu tür zarar veren deneyimlere gerek olmadığını ve bir kereden çok şey olabileceğini kavramışlardır" dedi. Projeyle öğrencilere verilen mesajlar hakkında bilgiler de veren Damar, "Bu çalışmanın en önemli mesajları; 'Sevdiklerine zamansız veda etme', 'Emeğini ve geleceğini havaya üfürme', 'Bir kereden bir şey olmaz deme' olarak belirlenmiştir. Öğrencilere spor yapma, kurslara katılma, doğaya yakın olma, müzikle ilgilenme, sevdikleriyle vakit geçirme ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alma gibi yapabilecekleri etkinlikler hakkında da bilgi verilmiştir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim