Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde “Aromatik ve Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği Kursu” açıldı. Açılan kursa, 25 kursiyer katılıyor. Kursiyerlere kurs sonrasında sertifika verilecek.

Yuntdağı’nda projeler uygulayan Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, açılan kursa ilişkin yaptığı açıklamada, “Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi olarak, ortak sorunların ortaklaşa çözüleceğini biliyoruz. Başta Manisa Valiliğimiz, Yunusemre Kaymakamlığımız, Belediyelerimiz, Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa projeler hazırlıyoruz. Bugüne kadar hazırladığımız beş projenin beşi de kabul edildi. Bu bir Türkiye rekorudur. Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi ile Obasya’ya yeni bir cazibe alanı daha kazandıracağız. Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projemizle Kırsal Konaklama Tesisimizin çevresinde aromatik ve şifalı bitkiler parkı kurulacak, bu alan içinde yapılacak gölet ve su yolları ile sucul bitkilerin yaşama ortamı yaratılarak peyzaj tamamlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında anaokulundan orta öğrenime kadar öğrencilerin yararlanacağı, içinde serası da olan bir tarımsal eğitim alanı oluşturulacaktır. Öğrenciler bu alanda, bitki köklendirmeyi, tohum ekmeyi, fide dikmeyi yaparak öğreneceklerdir. Proje katılımcımız Celal Bayar Üniversitesi’ne, ilgili bölümlerinin kullanacağı örnek çalışmaların yapılacağı bir uygulamalı eğitim alanı tahsis edildi. Bu alanda, Yuntdağı coğrafyasına uygun şifalı ve aromatik bitkiler yetiştirilip yöre halkının bu bitkileri yetiştirmesine yardımcı olunacaktır. Üniversite aynı zamanda Obasya Yerleşkesi içinde yer alan taş binalarımızın birini Botanik Müzesi olarak düzenleyip yaygın eğitim hedefimize önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

“OBASYA MANİSA’NIN, MANİSALILARIN PROJESİDİR”

Başkan Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Obasya göletlerinde kullanılacak suyun biyolojik yöntemlerle, su bitkileri ve şelalelerle sürekli temiz kalması sağlanacaktır. Açılan bu kurs nedeniyle, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine ve ders veren öğretmenlerimize teşekkür ediyor, kursa katılan kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Aromatik ve tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi ile bahçe bakımı konusunda bilgili personele hem bizim, hem sitelerin, hem de belediyelerimizin çok ihtiyacı var. Bu ihtiyaç giderek daha da artacaktır. Obasya birlikte iş görme alışkanlığı edinmiş, ortak sorunları ortaklaşa çözmeyi seven kişilerin kurduğu bir kooperatif projesidir. Obasya Manisa’nın Manisalıların Projesidir. Bu öncü ve örnek projenin kurulmasına geliştirilmesine hibe desteği sağlayan Zafer Kalkınma Ajansına, TKDK’ya AB’ye tüm ilgili kurumlara kuruluşlara ve kooperatifimizin ortaklarına yürekten teşekkür ediyoruz”

Konuşmaların ardından kursa katılan öğrencilere aromatik ve tıbbi bitkilerle ilgili kitapların yer aldığı kitap seti dağıtıldı.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Kooperatif Başkanı Mustafa Pala, Proje Danışmanı Prof. Ersin Minareci, Proje Koordinatörü Altan Türe, proje yazarı Yunusemre Kaymakamlığı Proje Ofisi’nde görevli Proje Uzmanı Ayşe İlhan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Dördüncü Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak, Şehzadeler Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Akış, kurs öğretmenleri Ercan Aktan ve Ramis Çoban ve Proje Sekreteri Ayşenur Gelener katıldı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim