Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunda suya istenen yüzde 10’luk zam ve gelir tarifesindeki değişiklik önerisi AK Parti ve CHP oylarıyla reddedilmişti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ret oyunun siyasi bir karar olduğunu söyleyerek, “Vatandaşa hizmetin önü kesiliyor” demişti.

Başkan Ergün, dün akşam Büyükşehir Belediyesi Web TV ekranlarından yaptığı açıklamada, maddeyi Aralık ayı meclisinde yeniden gündeme getireceklerini söyledi.

Ergün’ün açıklamaları şöyle, “AK Parti ve CHP grubunun reddettiği gündem maddesine ilişkin yeniden görüşülmesi için müracaatları yaptım. Kanunen belediye başkanı verilen kararın ardından yeniden görüşülmesi için 7 gün içerisinde başvuru yapabiliyor. Ben de başvurumu yaptım, Valilik kanalıyla da ilgili mercilere gönderildi. Aralık ayının 2. haftasında bu konu yeniden görüşülecek. Bu değişir, değişmez bilemiyorum. Ben hesap noktasında bakıyorum. Elektrik yükselmedi diyorlar, yüzde 15 zam yapılmış, bu net bir şekilde görülüyor. MASKİ bünyesinde bin 759 kişi çalışıyor. Asgari ücret artacak, bu zaten cepten karşılanacak. Mazot geçen sene ne kadardı, bu sene ne hale geldi? MASKİ'nin araçları su yatmıyor, mazot yakıyor. MASKİ'nin aylık mazot gideri 1 milyon TL. Kepçeler çalışıyor. Sen hiçbir zam yapmayacaksın ama giderlerini aynı yapacaksın. Bu nasıl bir şey? Ben anlamıyorum”

Editör: TE Bilişim