DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası üyesi 30 kişi, iki ay önce kendi sendikalarına üye olan 110 işçiye başka bir sendikaya geçmeleri için baskı yapıldığını öne sürdü. Manisa OSB 4'üncü Bölge'de yaklaşık iki yıl önce faaliyete geçen çikolata fabrikasının önünde bir araya gelen grup adına açıklamayı, Gıda-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Gürsel Köse yaptı. Fabrikada çalışan 146 işçiden 110'nun sendikalarına iki ay önce üye olduğunu belirten Köse, "Fabrikada çalışan 146 işçinin 116'sı daha önceden Tek Gıda-İş Sendikası'na üyeydi. Ancak bu üyeler bağlı oldukları sendikadan beklediklerini bulamayınca iki ay önce bize başvurdu. 'Bizim hakkımızı koruyun. Biz size üye olmak istiyoruz' diyerek sendikamıza geldiler. Bu sebepten Tek Gıda İş'e bağlı 116 üyeden 110'u istifa ederek bizim sendikaya katıldı. Ardından fabrikaya yöneticileri 'Neden bu sendikaya üye oldunuz. Bizim söylediğimiz sendikaya üye olacaksınız' diye baskı başlattı. Baskılar, işten çıkarma tehdidine kadar gitti. Yaşanan bu baskılara tepki göstermek amacıyla fabrika önünde eylem yapmak istedik" diye konuştu.

İşçilerin eyleme katılmaması için izinli olduğu gün çalıştırdıklarını öne süren Gıda-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Gürsel Köse, "Normalde bu fabrikada cumartesi, pazar ve pazartesi günleri işçiler izinli. Çünkü 3 gün boyunca fabrika çalışmıyor. Geri günlerde faaliyet gösteriyor. Ancak bugün fabrika önünde eylem yapacağımızı duydukları için izinli olduğu günde bile işçileri 'vardiya var' diyerek çalışmaya çağırdılar. Bunun sebebi bize üye olan işçi arkadaşlarımızın eyleme katılmamasını sağlamak. Ancak bu baskılar asla bizi yıldırmayacak. Fabrika yöneticileri üyelerimizin üzerinden baskıyı kaldırana kadar eylemlerimiz sürecek" dedi.

Açıklamanın ardından Gıda-İş Sendikası üyeleri "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "İşçiler yalnız değildir" sloganlarını attı. Sloganların ardından fabrika önünde halay çeken sendika üyeleri, eylemi sonlandırıp sessizce dağıldı.
Editör: TE Bilişim