AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, aynı hastanede görev yaptığı laborant teknisyeni eşini 35 yerinden bıçaklayarak öldüren ve şizofreni hastası olduğu iddia edilen biyokimya uzmanı doktor, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Çevresine ve yakın arkadaşlarına şizofreni hastası olduğunu söyleyen ancak böyle bir raporu olmadığı için Nazilli Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya devam eden H.K'nin tedavi sürecinde kullanması gereken ilaçları 15 gündür almadığını söyleyerek cinayet anını da hatırlamadığını iddia etmişti. 1 yıl süren mahkemenin ardından Adli Tıp Kurumu'nun raporu ile cinayeti bilinçli işlediği tespit edilen doktor, hakkında müebbet hapis cezası kesinleşti.
‘BİRBİRİMİZİ SEVİYORDUK'
Nazilli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, kasten adam öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılması istenen tutuklu sanık H.K. eşini sevdiğini söyledi. Tutuklu sanık H.K'nin müdafii Av. Kazım Turanlı da mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmasında Adli Tıp Kurumu'nun raporunun hukuka aykırı olduğunu savunarak sanığı ilk gören tedavi eden, müşahede altına alan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin raporunun doğru olduğunu ifade ederek, bu rapora göre karar verilmesini istedi.
Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu Dr. H.K. ise; "Eşim Ayşegül ile yıldırım nikahı ile evlenmiştik, birbirimizi seviyorduk. Ayşegül iyi bir eş, iyi bir insan ve iyi bir arkadaştı. Sosyal çevremizi genişletmeye çalışıyorduk. Altı yıllık evliliğimiz süresi içerisinde Ayşegül'ün ekonomik sorunlarını ve benim psikolojik sorunlarımı da çözmeye çalışmıştık. Ben bu olaydan dolayı çok üzgünüm, Mahkeme Heyetinden ve burada bulunanlardan affımı diliyorum, vereceğiniz karara saygılıyım. Takdir mahkemenindir" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI

Duruşmada acılı baba İbrahim Coşkun ile anne Nefide Coşkun gözyaşlarıyla kızlarının katilinin en ağır cezayla cezalandırılmasını isterken, Ayşegül Kurtuluş'un kardeşi Osman Coşkun da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu'nun raporunu referans alarak 'Sanığın üzerine atılı eşini kasten öldürme eyleminin sabit olması nedeniyle, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önemi, meydana gelen zararın ve sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı ve sanığın güttüğü saik ve amaç nazara alınarak 5237 sayılı TCK'nın 82/1-d maddesi gereğince Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile Cezalandırılmasına, Sanığın sabıkasız geçmişi, fiilden sonraki ve yargılama aşamasındaki davranışları dikkate alınarak 5237 sayılı TCK'nın 62/1 maddresi gereğince Müebbet Hapis Cezası ile Cezalandırılmasına' karar vererek başka indirim uygulanmamasına karar verdi. Laborant teknisyeni eşi Ayşe Kurtuluş'u öldüren tutuklu sanık H.K'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi ile kararı Coşkun ailesi kısmen memnuniyetle karşıladı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Nazilli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Aralık 2014 günü saat 22.00 sıralarında Nazilli merkez Yeni Mahalle Ordu Caddesi devamı Mimoza Apartmanında, 155 Polis İmdat hattına ‘eşimi öldürdüm, gelip beni alın' ihbarı ile ortaya çıkan cinayette nihai kararını verdi. 13 ay önce meydana gelen olayda H.K. emniyetteki ifadesinde, "Eşim yürüyüşten geldi, duşa girdi. Bıçağı alarak peşinden girdim. Kaç sefer bıçağı savurduğumu ve neden yaptığımı hatırlamıyorum. Aramızda hiçbir problem yoktu. Neden olduğunu bende bilmiyorum" dediği öğrenilmişti. Kurtuluş ayrıca tedavisi için kullandığı ilaçları 15 gündür almadığını söylemiş, Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen H.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.
Editör: TE Bilişim