İş yerlerinde çalışanların hijyen kurallarına dikkat ettiği, kıraathane, lokanta ve kafeterya gibi yerlerde ise gelen müşteriler tarafından sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görüldü.

Kovid-19 önlemleri nedeniyle trafiğe kapatılan Mustafa Kemal Paşa Caddesi yeniden açıldı. Kentin işlek sokak ve caddelerinde ise hareketlilik yaşandı.

Öte yandan maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı kentte, vatandaşlar da bu kurala uydu. Güvenlik güçleri şehrin işlek noktalarında denetimlerini sürdürürken, vatandaşlar da sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor.

Şehirlerarası otobüs seferlerinde kısıtlama öncesi her gün binlerce yolcunun taşındığı Manisa-İzmir hattında, seyahat yeniden başladı. Yolcular ateşleri ölçülerek otobüslere alınırken, araçlarda sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, üyelerinden yeni dönemdeki kurallara uymalarını isteyerek, müşterilerin işletmeye maskeyle alınacağını, masalar arasının en az bir metre olacağını vurguladı.

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül de hijyen konusuna her zamankinden daha büyük önem vereceklerini dile getirerek, 75 gün sonra müşterileriyle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim