Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplandı. Meclis gündeminde toplamda 59 madde yer aldı.
Gündem öncesi konuşan Başkan Ergün, 14 Mart Tıp Bayramı’nı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve üç ayların başlangıcını kutladı.
MURADİYE’DE OY BİRLİĞİ
Meclis’in 17’nci maddesinde yer alan Muradiye İmar Planı ile ilgili konuşan Başkan Ergün, “Gündemin 17’nci maddesi aylardır polemik konusu yapılan Muradiye Mahallemizin 5000’lik nazım imar planlarının oylanması. Geçtiğimiz aylarda çeşitli defalar istişarelerimiz oldu. İlgili evrakların tamamlanmasını istedim. Buradan da Muradiye mahallemizin tarım görüşünün de geçeceğini ifade etmiştim. Geçtiğimiz hafta içerisinde evrak bize ulaştı. Sonuçta bir sıkıntı kalmadı. Muradiye’ye ve Manisa’ya bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Başkan Ergün’ün ardından söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bir hafta içerisinde 1000’lik planların çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
Başkan Çerçi’nin ruhsat işlemleri ile ilgili sorusu üzerine söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, bu konuda yetkinin ilçe belediyesinde olduğunu bildirdi. Yalçınkaya, “Hukuken mevcut imar planı yürürlükte. Ancak sağlıklı olması bakımından ruhsat vermeden beklemek benim görüşüm.” dedi.
Konuşmaların ardından madde oy birliğiyle kabul edildi.
Maddenin Meclis’ten geçmesinin ardından 5000’lik planlar askıya çıkacak. Bir aylık askı süresinden sonra ise 1000’lik planların yapımı başlayacak. Planların yapımı ise Yunusemre Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilişim