MANİSA'da bazı mülteciler, geçinebilmek için aradıkları çareyi şehir çöplüğünde buldu. Kaçak olarak alana giren mülteciler metal, plastik, bakır ve demir gibi malzemeleri toplayıp satarak eve ekmek götürüyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Manisa'da yaşamlarını sürdüren yaklaşık beş bin Suriyeli'den bazıları, geçinemeyince çareyi şehir çöplüğünde buldu. Şehzadeler'in Turgut Özal Mahallesi üst kısmındaki Spil Dağı eteklerinde bulunan ve sürekli çıkan yangınlarla gündeme gelen şehir çöplüğü, Suriyelilerin ekmek teknesine dönüştü. Bazı Suriyeliler çöplüğün üst kısmındaki tel örgüleri keserek kaçak olarak girdiği alandan, sabahın erken saatlerinden hava kararana kadar, binek hayvanları ve ellerindeki çapalarında yardımıyla metal, plastik, bakır, demir gibi eşyaları topluyor. Hurdacılara satılan malzemeler, eve ekmek olarak dönüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, "Suriyeli vatandaşlar şehir çöplüğünün üst kısmındaki tel örgüleri kaçak olarak keserek içeri giriyorlar. Daha önce birkaç kere hepsini dışarı çıkardık. Şu an teknik bir çözüm ürettik. Önümüzdeki hafta uygulamasına geçeceğiz. Şimdilik çöplüğün üst kısmını tamamen kapatacağız. 7 ay içerisinde de inşaatı devam eden Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin tamamlanmasıyla da çöplüğü komple kapatacağız. Çöplüğün içerisine giren Suriyelileri dışarı çıkarmak için il emniyet müdürlüğü ve zabıtaya bilgi verdik. Emniyet Müdürlüğü ekipleri gelince korkudan kaçıyorlar. Emniyet oradan ayrıldığı zaman tekrar içeri girerek, çöpleri karıştırıyorlar" dedi.
Editör: TE Bilişim