Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, gündem de yer alan maddeler meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Manisa TSO Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantı öncesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tarih boyunca şehit düşen tüm ecdat şehitlerimiz ve 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dua okundu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından tüm meclis üyeleri hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, 15 Temmuz gecesi Yüce Türk Milleti, Vatansever Askeri, Polisleri ve Yargı mensupları ile birlikte şanlı bir destan yazdığını belirtti.
Toplantı da söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, 15 Temmuz gecesi bu ülkenin sokaklarında ve semalarında işgal güçleri varken, karşılarında Çanakkale Şehitlerinin, Çanakkale Aslanlarının torunlarının olduğu söyledi. Başkan Erbil, '15 Temmuz gecesi
‘TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI'
Türk Milletinin ne kadar Yüce bir Millet olduğunu, ne kadar büyük bir Millet olduğunu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya bir Destan yazarak gösterdiğini söyleyen Başkan Erbil, "Ellerinde bayraklarla merminin üzerine atlayanlar, tankların önüne çıkıp bedeni ikiye ayrılanlar, kendilerine ateş eden Kobra helikopterine taş atanlar ve nice yüksek imanlara şahit olduk. Bu Millet Devletini, Bayrağını, Birliğini, Dinini ve Vatanını bir kez daha işgalcilere karşı destan yazarak savundu. Çanakkale'de kendi cenaze namazını kılıp şehit olmak üzere siperlerinden çıkanların torunları, 15 Temmuz gecesi Tankların Egzozlarına gömleklerini tıkayan, mermilerin üzerine koşarak giden Yiğit Kahraman kardeşlerimizdi. Allah onlardan razı olsun, Şehitlerin mekanları cennet olsun. Gaziler tezinden şifa bulsun. Bilinmelidir ki hepimiz birçoğunun ismini bile bilmediğimiz bu kahraman insanlara vefa ve minnet borçluyuz. Bu gün şuan burada oturuyorsak verilen canlar, kurşunlara siper edilen bedenler bunun sebebidir" diye konuştu.
‘YURT DIŞI PİYASALARA DİMDİK AYAKTA OLDUĞUMUZUN MESAJINI VERMELİYİZ'
Böyle bir badire atlatmış ülkemizde finans kurumlarının gayet dik ve sağlam durduklarını belirten Başkan Erbil, "Döviz dalgalanmaları ve Borsa hareketleri minimum seviyede kalmıştır. Bu ortam ürkeklik getirecektir, bu normaldir ama ürkekliği kısa sürede üzerimizden atmaz ve piyasada iş yapmak, almak satmak, yatırım yapmak yerine paradan para kazanmayı tercih edersek eğer hep beraber sarsılırız. Yurt dışı piyasalara dimdik ayakta olduğumuzun mesajını verecek olan biz reel sektörüz. İşlerimize her zamankinden çok daha fazla sarılmalıyız, verimliliğe ve tasarrufa her zamankinden daha fazla yönelmeliyiz" diye konuştu.
‘KURUNUN YANINDA, YAŞINDA YANMAMASI İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİLMELİ'
Ülkemizde bir OHAL ilan edildiğini ama hepimizin yaşadığı gibi bu OHAL'in bizlerin yaşantısını kısıtlamak için değil devlet güçlerinin mücadele de hareket kabiliyetlerini arttırmak için ilan edilmiş bir OHAL olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erbil, "OHAL'in en kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyoruz. Devlet Millete karşı gayet sıcak, serinkanlı ve adaletli davranmaktadır. Kurunun yanında yaşında yanmaması için tüm kurumlarda azami gayret gösterilmektedir. Pirincin içerisindeki siyah taşlar bellidir, biz beyaz taşlara karşı dikkatli ve uyanık olmalıyız. Panik olmamalı, Kötü senaryolar çizerek birbirimizi demoralize etmemeliyiz. Ama rasyonelliği ve realiteyi asla terk etmemeliyiz. Nasıl çıkarız, nasıl yaparız, nasıl yeniden ivmeleniriz derdinde olmalıyız" dedi.
‘HERKES BU OLAYLARDAN GEREKEN DERSİ ALDI'
Yaşanan olaylardan herkesin gereken dersi aldığını söyleyen Başkan Erbil, "Ev sahibinde kusur aramaktan ziyade hep beraber hırsızın peşine düşmeliyiz. Toplumsal birlik ve bütünlüğümüzü zedeleyecek söylemlerden kaçınmalı, hukuka her zamankinden daha fazla sarılmalı ve Devletimizin yanında, emrinde, her zamankinden daha fazla bir sadakat ve ferasetle durmalıyız. Bu güzel Ülke ve Bu Aziz Vatan bu sıkıntıyı da birlik beraberlik içerisinde hukukun üstünlüğüne güvenerek ve Devletine inanarak atlatacaktır. Bundan bu salonda bulunan hiç kimsenin şüphesi yoktur" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim