Geçtiğimiz hafta toplanan Manisa Ticaret ve Sanayi OdasıYönetimi şok kararlar alarak Başkan Adnan Erbil'in yetkilerini sınırlandırmıştı. Harcama yetkisi ve personel alımı ile çıkarılması yetkisi sınırlanan Adnan Erbil basının karşısına çıkarak, yönetim kurulu üyelerini topa tutmuştu. Ne var ki 11 kişilik yönetimin 9 üyesi Başkan Erbil'e olan tavrını her geçen gün biraz daha netleştiriyor ve geri adım atmıyor.
"Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Erbil'in geçtiğimiz hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamalara istinaden ilgili konulardaki görüş ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşma ihtiyacı içinde bulunduk." Sözleriyle yeni bir açıklamaya imza atan MTSO Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Adnan Erbil'e gözdağı verdi.
MTSO yönetimi yaptığı yazılı açıklama devamında şu ifadelere yer verdi:
"Manisa ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu olarak, yönetim kurulu başkanı Sayın Adnan Erbil'in geçtiğimiz hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamalara istinaden ilgili konulardaki görüş ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşma ihtiyacı içinde bulunduk.
Bilinmesini isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki tüm ticaret ve sanayi odaları gibi Manisa ticaret ve sanayi odası da 5174 sayılı kanun ve sair mevzuat çerçevesinde yönetilmektedir.
Yönetim kurulumuz ilgili kanun çerçevesinde görevini sürdüren seçilmiş ve demokratik bir karar organıdır.
Bu organ oy çokluğu ile karar alarak mevzuat ve meclis kararları çerçevesinde oda işlerini yönetmektedir.
Kurulumuz geçtiğimiz hafta yönetim kurulu başkanı sayın Adnan Erbil'in sağlık nedenleri ile katılmadığını belirttiği ancak kendisi tarafından yapılan çağrı üzerine gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısında kanun çerçevesinde oluşturulan gündemde gördüğü lüzum üzerine daha önceden tarafımızca kendisine devredilen çeşitli görev ve yetkileri kanun ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak geri almıştır.
Sayın Yönetim Kurulu Başkanı'nın tarafımıza kararların yetkisizce bir kopyasının alınmış olduğuna yönelik yaptığı açıklamada atıfta bulunduğu oda muamelat yönetmeliğinin aynı maddesinin son fıkrası "karar defterleri, ilgili organ üyeleri tarafından hizmet binası içinde her zaman incelenebilir ve fotokopi bedeli karşılığında örnekleri alınabilir. 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu hükümleri saklıdır." Şeklinde açıkça amir hüküm sergilemektedir.
Böyle bir madde olmasına rağmen alınan kararlar itham edildiğimiz üzere basına kesinlikle tarafımızdan servis edilmemiştir.
Kaldı ki ülkemizde basının haber özgürlüğüne sahip olduğu hepimizce bilinmektedir.
Kurumlar, kişilerin kişisel değer ve önceliklerinin önünde gelmelidir.
Biz manisa ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu olarak ahlaksızlık ve daha birçok üsluba uygun olmayan şekilde hakarete maruz kalsak ve kalacak olsak da;
Bu güne kadar ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde birçok öncü projeye imza atmış,
Yeri geldiğinde binlerce insana ekmek kapısı açmış,
Bazen de tüm Türkiye'de örneği olmayan çalışmalar yaparak milli projeler gerçekleştirmiş,
Yüz yılı devirmiş bir çınar, hepimizin gurur kaynağı Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası'nın tüm organlarının,
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm tacir ve sanayicilerimizin haklarını savunmak ve kurumun kültür ve vizyonuna uygun olarak faaliyet göstermesi için
Gerekli adımları atmaktan asla çekinmeyeceğimizi,
Tarafımıza yapılan haksız ithamlara yönelik olarak hukuk devletimizin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanacağımızı,
Siz değerli basın mensuplarımız aracılı ile,
Değerli Manisa kamuoyunun ve çok değerli üyelerimizin dikkatine saygıyla sunarız."

Açıklamayı yapan yönetim kurulu üyeleri şöyle:
Tolga Tunç Çalışkan Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi M. Fatih Özer Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Serhat Çetin Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Banu Tatlıcıoğlu Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Gökmen Gökdede Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Kamil Yüzgenkaya Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi,"
Editör: TE Bilişim