“19 Mayıs 1919, Büyük Türk Devrimi’nin başlangıç tarihidir” sözleriyle başlayan açıklamayı ADD Manisa Şube Başkanı Ahmet Başak kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada şöyle denildi:

 “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti, Türk Devrimi’nin eseridir. Kahramanlıklarla

dolu Milli Mücadelemizin temeli, uygarlık savaşıdır. Büyük Atatürk; Samsun’a çıkmadan, kurtuluşun ve kuruluşun stratejisini belirlemiştir. Buna göre, emperyalizm mutlaka yenilecek, ardından Türk Milleti hak ettiği konuma yükseltilecektir. Türk Devrimi, bu amaçla gerçekleşmiştir.

Bugüne kadar, iktidara gelen siyasiler eliyle; Milli Mücadelemizin emsalsiz komutanı, kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Devrim ve İlkeleri ortadan kaldırılmak istenmiştir.

Milli Mücadelemizin 100. yılı, yurdumuzun her köşesinde coşkuyla kutlanırken; Cumhurbaşkanlığı’nın hazırlattığı logo da Atatürk’ün olmayışı niyetleri açık etmektedir.

Niyet, Atatürk’ten yoksun bırakılmış bir tarih kurgulamak ise, bilinmelidir ki milletimiz buna asla izin vermeyecektir.

Atatürk Devrim ve İlkeleri’nin Türk Milleti için gerçek bir reçete olduğuna inanan aydınlarımız, Atatürkçü Düşünce Derneği’ni 30 yıl önce bugün kurdular. Milli Mücadele ruhunu sonsuza kadar yaşatmak için bedeller ödediler. Milli Mücadele ruhu Kemalizm ile özdeştir. Atatürkçü Düşünce Derneği, tam 30 yıldır Milli Mücadele ruhunun temsilcisi ve çatı örgütüdür. Çizgisinden asla ödün vermeyen Atatürkçü Düşünce Derneği; Kurucu Genel Başkanı Prof.Dr. Muammer Aksoy’u, kurucusu Doç.Dr. Bahriye Üçok’u, Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, üyesi Necip Hablemitoğlu’nu, örgüt emektarı Şükrü Demirkürek’i şehit vermiştir. Devrim ve Demokrasi Şehitlerimiz, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında da yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Aziz Milletimize söz veriyoruz;  Atatürk (Türk) Devrimi kazanımlarını yaşatacağız. Emperyalizmin oyunlarını 100 yıl önce olduğu gibi bugün de bozacağız. Gerici, bölücü ve işbirlikçi zihniyetle olan mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Uygarlık savaşını kazanacağız. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Demokrasimize ve demokrasinin vazgeçilmez ilkesi, laikliğe ödünsüz sahip çıkacağız.

Tek Başkomutanımız, tek liderimiz, tek rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerini tümüyle gerçekleştireceğiz”

EN YAŞLI ÜYE YAŞAR TOK 19 MAYIS RUHUNUN ÖNEMİNİ ANLATTI

Dernek binasında yapılan açıklamaya üyelerin yanı sıra ADD Manisa Şubesi’nin en yaşlı üyesi olan eski Vali Yardımcısı Yaşar Tok da kaleme aldığı bir yazı ile destek verdi. Tok’un kutlama mesajında ise şu ifadeler yer aldı:

“Türk olmaktan gurur duyan büyük bir Türk milliyetçisi olan Atatürk, bağımsızlık savaşını yenen bu büyük Türk devletinin kuruluşunu ve çağdaşlaşma hamlelerini çok çetin şartlar içinde başlatmış ve başarıya ulaşmıştır.

Teokratik devletten çağdaş, laik devlete geçişi gerçekleştiren cesur inkılapçı Atatürk, ulusunu 20. Yüzyıl uygarlığına ulaştırarak yolun akıl ve bilim yolu olduğuna inanmış bir liderdir.

Kısa süren hayatında, bir insan ömrüne kolayca sığmayacak kadar büyük işler başaran Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim