Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından 15 Temmuz’da Türk milletinin gösterdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesiller tarafından daha da iyi anlaşılması, öğrenilmesi ve onların mücadelesinin nesilden nesle aktarılması amacıyla hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi Şehitleri’ albümüyle ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Genel Merkezi Manisa’da bulunan ve kısa adı MİDDER olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, albümle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Suç duyurusunun gerekçesi ise albümle MİDDER’in bir alakası olmaması ve albümün içerisinde şiddet içeren ifadelerin yer alması.

MİDDER’in yarın saat 10.30’da Manisa Adliyesi’nde hem Manisa Valiliği hem de Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili suç duyurusunda bulunacağı açıklandı. MİDDER’in, albümün içeriğinde şehitlerle ilgili kısımlarda şiddet içeren ifadeler yer aldığı, ayrıca diğer illerdeki şubelerinden kendilerine ulaşan bilgiler doğrultusunda albümü yargıya taşıyacağı bilgisi edinildi.

MİDDER yetkililerinin, “Bu albüm şehitlere saygısızlıktır. Albüm şiddet içeriyor. Böyle bir çalışmayla adımızın anılması bizi son derece üzmüştür” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim