Meteoroloji'den elde edilen son dakika hava durumu verilerine göre; yurtta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yağışların bu akşam saatlerinde Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde, yarın öğle saatlerinden sonra Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, trafikte aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Bursa’nın doğusu, Sakarya’nın güney kesimleri, Bilecik, Afyonkarahisar’ın kuzeyi, Uşak, Kütahya, Manisa’nın kuzeydoğusu, Bolu, Karabük, Ankara’nın kuzey ve batısı, Eskişehir ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

YURTTA HAVA DURUMU

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar’ın kuzeyi, Manisa’nın kuzeydoğusu, Kütahya ve Uşak çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 17°C, 32°C

Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 24°C, 39°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 26°C, 38°C

Az bulutlu

MANİSA 25°C, 38°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Editör: TE Bilişim