Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde bugün parçalı bulutlu hakim olacak. Doğu Akdeniz'de Osmaniye ve Hatay'ın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.  Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre ise Perşembe ve Cuma günü Marmara Bölgesi'nda başta İstanbul olmak üzere kar yağışı bekleniyor. Ankara, Yozgat, Eskişehir'in doğu kesimleri, Nevşehir, Kayseri, Niğde ve Sivas çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Düzce çevrelerinin yağmurlu, zamanla Karabük, Bolu ve Kastamonu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA KAR BEKLENİYOR

MGM'den yapılan son dakika açıklamasına göre; İstanbul'da kar yağışı yeni haftada görülecek. Pazartesi ve salı günü yağmurlu bir havanın etkisi altında olacak olan İstanbul, perşembe gününden itibaren kar ile tanışacak. Uzun bir süredir kara hasret olan İstanbullular ise okulların tatil olmasıyla birlikte karlı bir tatil geçirmenin hayalini kurmaya başladı. İstanbul'da hava sıcaklıkları yeni haftada 3 ile 6 derece arasında seyredecek.

ANKARA KARA TESLİM OLACAK

Geçtiğimiz haftalarda kar yağışının etkili olduğu Ankara için yeniden kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazartesi gece -4 derecelere kadar inmesi beklenen havanın sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ile birlikte Ankara'ya soğuk bir gün yaşatması bekleniyor. Başkentte hafta içerisinde kar yağışının yer yer devam etmesi beklenirken perşembe gününden itibaren yeniden etkili olması öngörülüyor.

MANİSA’DA KAR YOK

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava Manisa'da da etkisini hissettiriyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte karlı bir tatil geçirmek isteyen Manisalılar için MGM'den son dakika açıklaması geldi. Manisa'da yeni hafta içerisinde kar yağışının beklenmediği bildirildi.

Editör: TE Bilişim