Manisa’da son olarak 2019 yılında, 479’uncu kez düzenlenen Mesir Festivali’nin yapılıp yapılamayacağı, Manisalılar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs nedeniyle pandemi kuralları çerçevesinde son iki yılda yapılmayan festivalin bu yıl yapılması planlanıyordu ancak son dönemde artan vaka sayıları kafaları karıştırdı. Festivalin, bu sene yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir gelişme yok ancak artan vaka sayıları göz önüne alındığında durum çok da iç açıcı değil. Festival öncesinde genellikle ocak ayı içerisinde ilk toplantısını yapan Mesir Festivali Komistesi’nin de henüz toplanmamış olması, festivalin yapılamayacağı iddialarını güçlendirdi.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden olan Mesir Festivali, son 2 yıldır koronavirüs tedbirleri nedeniyle yapılamıyordu. Aşılama çalışmalarının ardından festivalin bu yıl yapılması öngörülüyordu ancak son dönemde artan vakaların ardından, festivalin yapılıp yapılamayacağı merak konusu oldu.

Manisa’da son olarak 2019 yılında, 479’uncu kez düzenlenen festival, 2019 yılının son aylarında Çin’de patlak verdikten sonra bütün dünyaya yayılan, o zamandan günümüze kadar bir türlü önü alınamayan koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenemedi.

2021 yılı başlarında ülkemizde başlayan topyekun aşı seferberliği sonrasında vakaların önü alındı ancak virüsün geçirdiği varyantlar nedeniyle salgında ilk dönemden bile daha fazla vaka sayısı çıkmaya başladı. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere uzmanlar ve yetkililer, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durması için çağrı üstüne çağrı yaparken, on binlerce kişinin bir meydanda mesir kapması şeklinde düzenlenen festivalin, bu sene yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir gelişme yok.

Manisa Valiliği öncülüğünde, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, İl kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa’yı, Mesir’i Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği gibi kuruluşların ortaklaşa düzenlediği festivalin, normal şartlar altında nisan ayı içerisinde yapılması bekleniyordu.

Ancak yetkililerden alınan bilgiye göre festivalin bu yıl düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin henüz somut bir gelişme yok. Vaka sayılarının bu şekilde devam etmesi durumunda festivalin yapılamayacağı öngörülüyor.

Festival öncesinde genellikle ocak ayı içerisinde ilk toplantısını yapan Mesir Festivali Komistesi’nin de henüz toplanmamış olması, festivalin yapılamayacağı iddialarını güçlendirdi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim