Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdür Vekili Yavuz Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Manisa şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, ülke olarak geçilen kritik süreçte anayasa değişikliğinin referanduma sunulduğu ortamda, Memur-Sen olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, "Evet" diyeceklerini söyledi.
Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettikleri kazanımlardan bahsederek, referandum sürecine değindi. Budak, "Biz bugüne kadar nasıl ki bu ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararla destek veriyor ve ‘evet' diyoruz. 28 Şubat sürecini Memur-Sen'siz geçiren ülkemizin o dönemlerini unutmadan Memur-Sen'in varlığıyla güzelleşen ülkemizde daha da güzel günler bizleri bekliyor. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen'i daha da büyütmeliyiz. Bu bilinçle tüm Türkiye'de Memur-Sen'e davet seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarını güncellediği 15 Mayıs'a kadar hedefimiz bir milyon 111 bin 111 üyedir" dedi.
"CEPHEDE, ARAZİDE BERABERİZ"
FETÖ terör örgütüyle mücadelede Memur-Sen'in hükümete desteğinin çok fazla olduğunu aktaran AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "FETÖ'nün devletin içerisine sızmasını belki de çoğu kişiden önce siz Memur-Sen ailesi öğrendiniz, tespit ettiniz ve bütün herkesi uyardınız. O mücadele içerisinde daha 17-25 Aralık olmadan önce biz o zamanki sendikacı arkadaşlarla kendi çapımızda Manisa'da mücadelelerde bulunduk. Bu sizlerin kurumları ne kadar iyi bildiğinizi, orada çalışanların ne niyette olduklarını çok yakın bir şekilde bildiğinizi gördük. Sizin ferasetinizden bizler de istifade etmiş olduk. Bunun için Memur-Sen Konfederasyonu ve altındaki sendikalarımızın güçlü olması gerekiyor. Cephede, arazide beraberiz. Allah birbirimizin eksikliğini göstermesin. Önümüzde ciddi bir süreç var. Vesayetin bir daha bu ülkeye musallat olmaması için 15 Temmuz darbe girişimi gibi hain alçakça maşaların Türkiye'de tekrar güçlü olmaması için sendikamızın güçlü olması lazım, hükümetimizin güçlü olması lazım, partimizin güçlü olması lazım, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da güçlü olması lazım" diye konuştu.
"BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERE İNAT BU ÜLKENİN BİRLİK MAYASI OLACAĞIZ"
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında verilen mücadeleyi anlatan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir daha böyle alçakça girişimlerin olmaması için referandumda ‘evet' vereceklerini vurguladı. Memiş, "Bugün ordumuz Suriye'de bir mücadele veriyorsa bu bir Kürt devleti tehlikesine karşı verilen bir mücadeledir. Bu mazlumun yanında olma mücadelesidir. Bizler 3 kıtada hüküm sürmüş, gittiği her yere adalet götürmüş, bir neslin torunları olarak bu mücadelede devletimizin ve ülkemizin millet olarak sonuna kadar arkasındayız. Terörle mücadele konusunda sonuna kadar devletimize destek veriyoruz. Türkiye bütün oyunlarda devre dışı bırakılmak istense de bütün oyunları bozarak, bölgesinde rol almak ve söz sahibi olmanın mücadelesini veriyor. Onun için sizlerden istirhamım şu; Memur-Sen ailesi olarak dün ne yaptıysak bugün de yarında aynı duruşumuzu, aynı kararlılığımızı bozmadan daha çok çalışacağız. Daha çok mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat bu ülkenin birlik mayası olacağız. Bu ülkenin çimentosu olmaya inşallah hep beraber devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"BU DEVRİMİ SİZ BAŞARDINIZ"
Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili konuşan Memiş, "Sendika olarak özlük hakları bakımından hiçbir şey almamış olsanız bile, sadece başörtüsü gibi bir yasağı gündeme taşıyarak o darbeci zihniyetin getirdiği yasağı, tarihin çöp sepetine göndermek bir devrimdir. Bu devrimi siz başardınız" dedi.
"BİZ MİLLETİN YANINDAYIZ. MİLLETİN YANDAŞIYIZ"
Zaman zaman bazı kesimlerin kendilerine "Yandaş sendika" eleştirisi yaptığını vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:
"Bize 'yandaş sendika' dediler. Biz de dedik ki 'Biz milletin yanındayız. Milletin yandaşıyız. Bu millet için kim bir çivi çakıyorsa onun yanında olmamız yandaşlıksa yandaşız' dedik. 'Ama kim bu milletin karşısında oyun oynuyorsa, bu millete tuzak kuruyorsa, bu milletin geleceğiyle oynuyorsa onun da sonuna kadar babamızın oğlu da olsa karşısında dururuz' dedik. Bakın, bu ülkede her görüşten her düşünceden insanla beraber yaşıyoruz. Apartmandaki komşumuzun görüşü farklı olabilir. Beraber çalıştığımız arkadaşımızın görüşü farklı olabilir. Herkesin görüşüne de sonuna kadar saygı duyacağız. Birilerinin bu süreçte milleti kamplaştırmasına asla müsaade etmememiz lazım. 'Evet' diyene de 'Hayır' diyene de saygımız sonsuz olmalı. Bizi bölmek isteyenlere, bizi bu anlamda ayrıştırmak isteyenlere karşı kardeşliğimizi korumamız gerekiyor."
Editör: TE Bilişim