Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2021 yılının ilk meclis toplantısında meclis üyelerine 2020 faaliyetlerini ve 2021 hedeflerini anlattı. 2020 yılının olumsuzluklarla geçtiğini belirten Başkan Ergün, 2021 yılının ülkemize ve Manisa’mıza sağlık, mutluluk, bereket ve huzur getirmesini diledi. Başkan Ergün, “2020 yılı zorluklarla mücadele ederek geçti. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi aksatmadan vatandaşlarımıza ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet ve yatırımlarımızla ilgili hem sizleri hem de kamuoyunu aydınlatmak adına kısa başlıklar halinde bilgiler vermek istiyorum. Yeni yıla belediyemiz bünyesinde çalışan binlerce kardeşimizin yüzünü güldürerek başladık. Belediye İş Sendikası ile toplu sözleşmemizi imzaladık. Bu sözleşme ile çalışanlarımızın maaşı yüzde 31,54 oranında yükseldi. Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarındaki ortalama en düşük maaş 3.400 TL oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Kendi ekiplerimiz ve kendi araç filomuzla 17 ilçemizdeki 632 mahalle ve bağlısında 853 kilometrelik sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdik. Uzun ömürlü ve yerli üretim olması nedeniyle tercih ettiğimiz beton yol uygulamamızda da 2020 yılında 73 kilometreye ulaştık. Toplamda 926 kilometre yol çalışmasını tamamlayarak, hemşerilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

YENİ PRESTİJ CADDELER, 700 BİN METREKARE KİLİT PARKE ÜRETİMİ

2020 yılında il genelindeki cadde ve sokaklara yaklaşık 1,5 milyon metrekare kilit parke taşı döşendiğini belirten Başkan Ergün, “Manisa’mızda yeni prestij cadde düzenlemelerini vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Yunusemre ilçemizde OSB-Gürle arası 7 kilometrelik yolda asfalt, aydınlatma, orta refüj ve kaldırım çalışmaları tamamlandı. Soma ilçemiz Adnan Menderes Caddesi’nde altyapının ardından kilit parke döşenmesi, aydınlatma, otopark, orta refüj ve kaldırım düzenlemesi yapıldı. Akhisar ilçemizde ring yolunun 1.300 metrelik bölümü yepyeni ve modern bir görünüme kavuştu. Gölmarmara ilçemizde ise Atatürk Bulvarı ve Meydan düzenlemesi çalışmamızı noktaladık. Hemşerilerimiz güle güle kullansınlar. Bu başlıkta Salihli ilçemizde hayata geçirdiğimiz Beton ve Büz Fabrikası’ndan da söz edeyim. 2020 yılında fabrikamızda 700 bin metrekare kilit parke taş ve 58 bin 500 metre bordür üretimi gerçekleştirildi. Bunun yanında 27.452 adet çeşitli ebatlarda beton boru üretildi. 2021 yılındaki hedefimiz ise 1 milyon 200 bin metrekare kilit parke taş üretmektir” diye konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE VATANDAŞIN VE ESNAFIN YANINDA OLDUK

Koronavirüs salgını sürecindeki çalışmalara da değinen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Pandemi döneminde esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk. 91 adet iş yerinden 611 bin TL kira bedeli alınmamış olup, 42 işyerinin de 3 aylık kirası ertelenmiştir.  Bununla birlikte sulama kooperatiflerinin de kiralarını erteledik ve sağlık çalışanlarımıza ücretsiz servis imkanı sağladık. Ayrıca toplu ulaşım kooperatiflerine yakıt desteği verdik ve kesintileri almayarak kooperatiflerimize toplamda 6 milyon 465 bin lira destek sağladık. Gıda Bankasından yararlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın erzaklarını evlerine kadar götürdük. Yine Kovid-19 salgını nedeniyle; Psikologlarımız Yanınızda Projesi kapsamında hemşerilerimize görüntülü psikolojik destek verdik. Borcu nedeniyle suyu kesilmiş olan abonelerimizin sularını açtık ve hiçbir abonemizin suyunu borcundan dolayı kesmedik. Kartlı sayaç abonelerimizin 3 metreküp olan avans yükleme sınırını 25 metreküpe çıkardık. Son olarak tam 1 milyon adet maske üretimi yaptık ve dağıttık. Koronavirüs tedbirleri kapsamında MABEM’lerimizde uzaktan eğitim hizmetimiz devam ediyor. Ayrıca Manisa TV ekranlarında “Televizyon Okulu” adlı programı 7 Kasım 2020 tarihi itibariyle başlattık. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimizde de pandemi nedeni ile sınıf mevcutlarının yarıya düşürülmesinden dolayı 5.500 öğrencimizle eğitim hizmetimizi sürdürdük.”

KIRSALA ÖNEMLİ DESTEKLER

Daha yaşanabilir alanlar oluşturmak için büyük çaba sarf ettiklerini ve 2020 yılında yalnızca 60 gün gibi kısa sürede mevcut yeşil alanlara ek olarak 80 bin metrekarelik yeşil alanı daha Manisa’ya kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Ergün, 2021 yılında ise 250 bin metrekare yeşil alanı hedeflediklerini dile getirdi. Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, “Seracılığın geliştirilmesi projemiz kapsamında 2020 yılında 104 adet serayı daha tamamlayarak, üreticilerimize teslimini gerçekleştirdik. İlimize 10 adet yeni hayvan içme suyu göleti kazandırırken, 100 adet gölette temizlik ve genişletme çalışmasını tamamladık. 2015 yılında 14 istasyon ile kurulan bağ tahmin ve erken uyarı sistemine 24 tane daha ekleyerek 38’e çıkardık. Türkiye Belediyeler Birliğinin Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında da bu projemiz ödül almıştır. Gıda Bankalarımız ve aşevimizde kullanılan bakliyatların Manisalı üreticiden alınması için çalışma yaptık. Bu çalışmamız kapsamında ilk etapta 5 buçuk ton kuru fasulye ve 5 buçuk ton nohut alımını Kırkağaç ve Gördes’te bulunan kooperatiflerden yaptık. Kooperatifçiliğe destek açısından önem verdiğimiz projemizi önümüzdeki dönemde daha da geliştireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim