MCBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu ve MCBÜ Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök iki üniversite arasında gerçekleşecek olan personel ve öğrenci hareketlilikleri ile ilgili olarak Kenyatta Üniversitesine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Kenyatta Üniversitesi Rektör Yardımcısı, farklı birimlerin dekanları, Uluslararası İlişkiler Ofisi Yöneticisi ve çalışanları ile bir araya gelindi. Görüşmelerde her iki üniversitenin temsilcileri kendi kurumları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca proje hareketlilikleri, bütçe detayları ve ilan süreçleri hakkında görüşmeler yapıldı.

Kenyatta Üniversitesi ile özel olarak spor alanında yazılan proje kapsamında yakın süreçte ilana çıkılarak, personel ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecek. Kenyatta Üniversitesi Sosyoloji, Cinsiyet Çalışmaları ve Gelişimi, Psikoloji, Dil Edebiyat ve Dil Bilimi, Felsefe ve Dinsel Çalışmalar, Kiswahii ve Afrika Dilleri, Tarih, Arkeoloji ve Politik Çalışmalar, Kamu Politikası ve Yönetimi ile Coğrafya olmak üzere birçok bölümü bünyesinde barındırıyor.

MCBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu ve MCBÜ Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök, Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçiliğini de ziyaret ederek, Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu’na proje hakkında bilgi verdiler. Çalışma ziyareti sonucunda, her iki yönde gerçekleştirilecek olan hareketliliklerin detayları belirlendi.

Editör: TE Bilişim